Στο σφυρί ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών για χρέη στο Δημόσιο

akinita-660_33_4Με ρυθμούς… πολυβόλου ανεβαίνουν στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΔΕ ακίνητα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που βγαίνουν στο… σφυρί.

Το πρόβλημα παραμένει, ωστόσο, η πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης, η οποία μέχρι να αλλάξει ο νόμος, ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής αξίας, που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την εμπορική τιμή των περισσότερων ακινήτων.

Το αποτέλεσμα είναι η χαμηλή ή ανύπαρκτη ανταπόκριση στους πλειστηριασμούς, η αδυναμία του Δημοσίου να εισπράξει τα προσδοκώμενα και βέβαια η αδυναμία των οφειλετών να ελαφρύνουν το βάρος των οφειλών τους.

Μονοκατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα, λατομείο και ξενοδοχείο στο σφυρί

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου , το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλων Επιχειρήσεων, οι ΦΑΕ και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΓΓΔΕ προωθούν πλειστηριασμούς 37 ακινήτων, μεταξύ των οποίων είναι μονοκατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα, ένα λατομείο, ένα ξενοδοχείο και πολλά αγροτεμάχια, φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστάνε πάνω από 300.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών. Ανάμεσα στα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι και 14 της εταιρείας ένδυσης του Αντώνη Καρούζο, όπως το γωνιακό ακίνητο στο Κολωνάκι με τιμή εκκίνησης 4,168 εκατ. ευρώ.

Επίσης μεταξύ των περιπτώσεων που ξεχωρίζουν είναι αυτή όπου η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, προχωρά σε πλειστηριασμό διαμερίσματος του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, εμβαδού 163 τ.μ στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, στον έβδομο όροφο με τιμή εκκίνησης τις 650.000 ευρώ.

Επιπλέον υπάρχουν: οικόπεδο 238 τ.μ με οικοδομή στα Βριλήσσια έναντι 480.000 ευρώ και για αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης έναντι 400.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συμφωνία με την Τρόικα, η τιμή εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, ενώ στην περίπτωση άγονης διαδικασίας, θα επαναλαμβάνεται εντός 15 ημερών στο 50% της πρώτης τιμής και εφόσον εκ νέου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, τότε η τιμή θα ορίζεται από το Δικαστήριο.

http://www.iefimerida.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s