Αλβανός δημοσιογράφος: «Μόνο με πόλεμο θα γίνουμε ενιαίο αλβανικό κράτος»

adΒαλκανικό Περισκόπιο: «Θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα σύνορα, σύμφωνα με τους Αλβανούς στο κράτος των Σκοπίων και τους Αλβανούς στο Πρέσεβο (νότια Σερβία).

Οι Αλβανοί πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο για να αποκτήσουμε ένα ενιαίο αλβανικό κράτος», είπε ο Μπάτον Χατσίου, γνωστός δημοσιογράφος του Κοσσυφοπεδίου, κατά την εκπομπή «Γνώμη» του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ‘Κλαν’.

«Αυτή η σκανδαλώδης ανοικτή πρόσκληση του Μπάτο Χατσίου, όπως εξήγησε ο ίδιος, έγινε γιατί είναι άχρηστο να υπάρχουν στα βαλκάνια αλβανικά κράτη δίχως ένα ενιαίο κράτος», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Ο χρόνος τρέχει για το αλβανικό έθνος. Μετά από αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι (κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας), πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Πρέπει να προετοιμασθούμε για πόλεμο, να πάρουμε το βορά (Πρέσεβο) , να πάρουμε και τα Σκόπια, να καθορίσουμε νέα σύνορα», είπε ο Χατσίου.

Ο Μπάτον Χατσίου εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στο περιοδικό Koha και αργότερα ως εκδότης της καθημερινής εφημερίδας Koha Ditore και Kosova Express.

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s