Στήριξη Πούτιν: Απαράδεκτη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου

putin-660_11«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Μεγαλονήσου Νίκο Αναστασιάδη, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη δήλωση σημειώνεται, επίσης, ότι οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαρία να συζητήσουν «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας στους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ασίας στο Μιλάνο.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση των δύο ηγετών που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί δεν θα γίνει.

Η συζήτηση των δύο ηγετών, αναφέρει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφορούσε σε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθώς επίσης και στην παρούσα φάση του Κυπριακού, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία προς ναυτιλλομένους αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Πούτιν επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της. Οι δύο ηγέτες, καταλήγει η δήλωση, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να προγραμματιστούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

http://www.iefimerida.gr

One thought on “Στήριξη Πούτιν: Απαράδεκτη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s