Χαρακόπουλος: «Θα σταθούμε στο πλευρό των Ελλήνων της Β. Ηπείρου»

B1335BD1EBBBFAF6DDCDEFFCAA15762B

Κάτοικοι της Δερβιτσάνης (φωτ.αρχείου)

Επεισόδεια εις βάρος της μειονότητας από ομάδες εθνικιστών

«Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα στην Αλβανία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα ακραίου εθνικισμού και ανθελληνισμού.

Και όχι μόνο από ομάδες ανεξέλεγκτων εθνικιστών, όπως συνέβη με τα προχθεσινά επεισόδια στο χωριό Δερβιτσάνη» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση Αλβανών κατά της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, η οποία συνήλθε την Πέμπτη  με θέμα την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας.

Όλα δείχνουν, πρόσθεσε ο κ. Χαρακόπουλος, ότι «κάτι πάει λάθος στην αλβανική πολιτική», καθώς «αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με κράτος που επιθυμεί να καταστεί μέλος της ΕΕ», καταλήγοντας: «Δική μας, πάντως, υποχρέωση είναι να σταθούμε στο πλευρό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και να τους στηρίξουμε παντί τρόπω στον αγώνα τους να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της μειονότητας και να συνεχιστεί δημιουργικά η ιστορική της παρουσία στις προαιώνιες εστίες της».

Τα γεγονότα

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, όταν μετά τον επεισοδιακό αγώνα ποδοσφαίρου Σερβίας – Αλβανίας αλβανοί εθνικιστές πέρασαν μέσα από ελληνικό μειονοτικό χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά το τέλος του αγώνα αυτοκινητοπομπή με αλβανικές σημαίες μπήκε στο χωριό προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Στην συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί που μάλλον έριξαν οι κάτοικοι του χωριού προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους εθνικιστές διαδηλωτές.

Κάποιοι, μάλιστα, κατέφυγαν στην εκκλησία του χωριού, χτύπησαν τις καμπάνες για να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι.

http://www.tovima.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s