«Σφαλιάρες» από παντού για την Τουρκία: Ρωσικό βροντερό παρόν στην Κύπρο

perΟι Ρώσοι δεσμεύουν περιοχές για ναυτικά γυμνάσια στην κυπριακή ΑΟΖ δίπλα στα τουρκικά πλοία που παράνομα θα βρίσκονται εκεί, στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα στην Άγκυρα να κρατηθεί πίσω. Στο… «κόλπο» και το Ισραήλ

Μετά την διακρατική αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου με τις «ευλογίες» της Δύσης, άλλη μια «σφαλιάρα» για την Τουρκία, αυτή την φορά από την Ρωσία και το Ισραήλ.

Οι δύο χώρες  «στριμώχνουν» τη Τουρκία με παράλληλες ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, την περίοδο που η Τουρκία έχει δεσμεύσει παρανόμως θαλάσσιο χώρο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες του πλοίου Barbaros. 

Τα ναυτικά γυμνάσια μετά πυραύλων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού θα ξεκινήσουν την 20η Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα που ενεργοποιείται η τουρκική NAVTEX με την οποία το Barbaros θα ξεκινήσει παράνομες έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλιστα η περιοχή που έχει δεσμεύσει το ρωσικό ναυτικό εφάπτεται με την περιοχή που έχει «δεσμευτεί» παράνομα  από τουρκικής πλευράς, κάτι που ισοδυναμεί με ηχηρό μήνυμα του Πούτιν προς την Τουρκία, η οποία ανακοινώνει σε όλους τους τόνους πως θέλει να ρίξει την κυβέρνηση Άσαντ στην Συρία, η οποία χαίρει της ρωσικής βοήθειας.

Την ίδια ώρα Πούτιν και Λαβρόφ στέλνουν μήνυμα στήριξης στον Σύνδεσμο φιλίας Ρωσίας-Κύπρου.

Αλλά και το Ισραήλ δεσμεύει χώρο που περιλαμβάνει τον εναέριο χώρο στα δυτικά, αλλά και θαλάσσιο χώρο εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η καμπάνα χτυπάει για την Τουρκία και δεν ηχεί καθόλου χαρμόσυνα…

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s