Κάμερα «βρίσκει» τις κατάλληλες φλέβες για ενέσεις

kamera-briskei-tis-katalliles-flebes-gia-eneseisΗ εύρεση της κατάλληλης φλέβας για την ένεση, το εμβόλιο ή τον καθετηριασμό μπορεί να είναι ένας δύσκολος στόχος, ακόμη και για έμπειρους γιατρούς ή νοσηλευτές.

Κάποιες φορές απαιτούνται πολλαπλές προσπάθειες, που σπαταλούν τον -πολύτιμο κάποιες φορές- χρόνο κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, εκτός του ότι προκαλούν πόνο και δυσφορία στον ασθενή.

Ιδιαίτερα σε περιστάσεις ιδιαίτερης σωματικής και ψυχικής επιβάρυνσης, όπως είναι οι χημειοθεραπείες, όπου οι φλέβες «καίγονται», οι ασθενείς ταλαιπωρούνται πολύ σε κάθε επίσκεψη.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι βρήκε η τεχνολογία, μέσω μιας ειδικής κάμερας που ονομάζεται VeinViewer. Η κάμερα εκπέμπει  υπέρυθρο φως, το οποίο απορροφάται από το αίμα και αντανακλάται από τον περιβάλλοντα ιστό.

Η πληροφορία συλλαμβάνεται, επεξεργάζεται και προβάλλεται ψηφιακά σε πραγματικό χρόνο απευθείας πάνω στην επιφάνεια του δέρματος.

Έτσι η κάμερα παρέχει σε πραγματικό χρόνο την ακριβή εικόνα του τρόπου κυκλοφορίας του αίματος του ασθενούς και των πιο κατάλληλων φλεβών για ενέσεις.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μια τέτοια τεχνολογία θα είναι πολύ χρήσιμη σε νοσοκομεία, σε εργαστήρια και ιατρεία, στη χημειοθεραπεία, αλλά και στις αιμοδοσίες.

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s