Στη δημοσιότητα γράμμα του Αμερικανού ομήρου προς τους γονείς του

piter-kasigk-omiros-tzixantistonΑποσπάσματα από γράμμα πους τους έστειλε τον Ιούνιο ο γιος τους έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς του Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω.

Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω», αναφέρει μεταξύ άλλων ο 26χρονος Κάσιγκ, τον οποίο οι τζιχαντιστές απειλούν να αποκεφαλίσουν.

Ο 26χρονος Κάσιγκ συνελήφθη πριν από ένα χρόνο ενώ επιτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία. Το Σάββατο οι γονείς του, Εντ και Πόλα Κάσιγκ από την Ιντιανάπολη έκαναν έκκληση για την απελευθέρωση του γιού τους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους. Χθες ζήτησαν από τον κόσμο να χρησιμοποιεί το όνομα που έχει ο γιος τους από τότε που ασπάστηκε το Ισλάμ: Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

Επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του που τον δείχνουν να εργάζεται ως ιατρικό προσωπικό στη Συρία το 2013, να ψαρεύει με τον πατέρα του στον ποταμό Οχάιο της νότιας Ιντιάνα το 2011 και πολύ μικρότερο στην αγκαλιά της μητέρας του, δίπλα σε έναν καταρράκτη, στη διάρκεια εκδρομής για κάμπινγκ με την οικογένειά του το 2000.

Στο γράμμα που τους έστειλε τον Ιούνιο, οι γονείς του λένε ότι γράφει πως προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα και τηρεί ευλαβικά τις πρακτικές του Ισλάμ, περιλαμβανομένης και της αλλαγής του ονόματός του σε Αμπντούλ Ραχμάν.

Σε κάποια άλλα αποσπάσματά του, ο Κάσιγκ ευχαριστεί τους γονείς του και εκφράζει την άποψη ότι δεν πρέπει να ήταν εύκολη η ανατροφή του. Στην επιστολή του προσθέτει ότι βρίσκεται σε μία «δογματικά περίπλοκη κατάσταση εδώ, αλλά βρίσκομαι σε ειρήνη με την πίστη μου».

Ο Κάσιγκ ίδρυσε το 2012, την ανθρωπιστική οργάνωση Special Emergency Response and Assistance, που επιτελεί ανθρωπιστικό έργο για τους πρόσφυγες από τη Συρία κι εργαζόταν σε αυτή, σύμφωνα με τους γονείς του.

Οι ίδιοι έχουν πει ότι ο γιός τους υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ιράκ προτού απαλλαγεί για ιατρικούς λόγους. Τα αρχεία του Πενταγώνου αναφέρουν ότι υπηρέτησε ένα χρόνο στον στρατό (ειδικές δυνάμεις) και ότι ήταν στο Ιράκ από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2007.

Όταν έφυγε από τον στρατό, ο Κάσιγκ ταξίδεψε στον Λίβανο τον Μάιο του 2012 κι εργάστηκε εθελοντικά ως ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται Παλαιστίνιοι και Σύροι πρόσφυγες.

Πηγή: Reuters

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s