Βόμβα Βρετανού επιχειρηματία: Η Γαλλία έχει τελειώσει -Πάρτε τα λεφτά σας από τη χώρα και φύγετε

lewis-john-660Η Γαλλία βρίσκεται σε τέτοια απελπιστική κατάσταση που τίποτε δεν λειτουργεί και οι επενδυτές πρέπει να αποσύρουν γρήγορα από εκεί τα χρήματά τους, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτυχημένης βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis σε ομιλία του σε δείπνο αφού το τρένο του καθυστέρησε από το Παρίσι.

«Ουδέποτε βρέθηκα σε μια χώρα όπου να επικρατεί μεγαλύτερη αμηχανία… τίποτε δεν λειτουργεί και ακόμη χειρότερα ουδείς ενδιαφέρεται γι’ αυτό», δήλωσε ο διαχειριστικός διευθυντής της John Lewis Άντι Στριτ απευθυνόμενος σ’ ένα λονδρέζικο κοινό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Times».

Εκπρόσωπος της John Lewis, η οποία ετοιμάζεται εντούτοις να λανσάρει μια γαλλική εκδοχή του ιστότοπου πωλήσεών της, επιβεβαίωσε ότι τα σχόλια που αποδίδονται στον Στριτ μεταφέρθηκαν με ακρίβεια, αλλά δήλωσε πως τα είπε σε τόνο αστεϊσμού και πως δεν έπρεπε να τα πάρουν στα σοβαρά.

Ο Στριτ, ο οποίος εργάζεται επί τρεις δεκαετίες στην John Lewis αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, παρουσίασε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ως αρτηριοσκληρωτική και συνέκρινε αρνητικά το Παρίσι με το Λονδίνο.

«Παίρνεις το Eurostar από ένα μέρος που μπορώ μόνο να περιγράψω σαν τον βόθρο της Ευρώπης, τον Γκαρ ντι Νορ, και βγαίνεις σ’ ένα σύγχρονο, στραμμένο προς το μέλλον σταθμό», τον Σεντ Πάνκρας στο Λονδίνο, φέρεται να δήλωσε.

Ο Στριτ πρόσθεσε πως το βραβείο που απονεμήθηκε στην John Lewis αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Λιανικού Εμπορίου, «είναι φτιαγμένο από πλαστικό και είναι ειλικρινά αηδιαστικό».

«Αν χρειαζόμουν και κάποια περαιτέρω ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ιδού. Κάθε φορά που την βλέπω, σκέπτομαι, Θεέ βοήθα την Γαλλία», φέρεται να δήλωσε, προσθέτοντας: «αν έχετε επενδύσεις σε γαλλικές επιχειρήσεις, αποσύρετέ τις γρήγορα».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s