Ποιος θα καταργήσει το Μνημόνιο;

ContractcancelΧρόνο αποφάσισε να κερδίσει η κυβέρνηση, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, κάτι που εκτός απροόπτου (παπανδρεϊκοί βουλευτές που προωθούν μελλοντική «αριστερή συγκυβέρνηση», ώστε να οδηγηθούμε ακόμα πιο γρήγορα στην πλήρη σοβιετικοποίηση) θα καταφέρει.

Οι επόμενες μέρες θα έχουν σίγουρα μπαράζ αλληλοκατηγοριών και χτυπήματα κάτω από την ζώνη μεταξύ του νέου δίπολου. Από την μία το «Νέο Πασόκ», όπως ονομάζουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί τον ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη η Κεντροδεξιά που ευελπιστεί να συσπειρωθεί, παρότι η γκρίνια για τους χειρισμούς Σαμαρά έχει φουντώσει.

Ο χρόνος που θέλει να κερδίσει η ΝΔ θα πάει χαμένος, εφόσον δεν υπάρξουν ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις, προκειμένου να σημειωθεί αισθητή βελτίωση στην καθημερινότητα της χώρας και των συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε αυτήν. Ποιος άραγε θα θελήσει να επενδύσει σοβαρά στην Ελλάδα με την παράλογη φορολογία και την σοβιετική οικονομία, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη; Πολλά θα εξαρτηθούν και από τα μηνύματα που θα βγουν από τις συναντήσεις με την Τρόικα.

Κανονικά βέβαια για να βγούμε στην πράξη από το Μνημόνιο ο ΕΝΦΙΑ αλλά και όλα τα παράλογα του Μνημονίου πρέπει να απαλειφθούν. Ποιος θα καταργήσει όμως το χαράτσι στην περιουσία; Κανείς, ούτε η όποια επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές ή μη. Αντίθετα θα προωθηθεί σταδιακά ή απότομα και το περιουσιολόγιο. Ανάλογα με το ποιος «κυβερνάει».

Όσο για το Μνημόνιο θα καταργηθεί εντελώς μόνο με την αναμπουμπούλα που έρχεται σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν και η Ρωσία απαντήσει εκκωφαντικά στις προκλήσεις της Δύσης, εμποδίζοντας εκ των πραγμάτων την πορεία των πραγμάτων. Εν ολίγοις από τις εξωτερικές ραγδαίες εξελίξεις. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα. Πέραν των γεωστρατηγικών γεγονότων, η ύφεση απειλεί έντονα και την Ευρώπη και σύντομα θα έχουμε και σε αυτό το κομμάτι εξελίξεις…

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s