Οτζαλάν: Τέλος η ειρήνευση με την Τουρκία εάν το Ισλαμικό Κράτος σφαγιάσει Κούρδους

ampntoulax-otzalan-otsalanΤέλος στις ειρηνευτικές συνομιλίες του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) με την Τουρκία θα δοθεί σε περίπτωση που επιτραπεί στο Ισλαμικό Κράτος να πραγματοποιήσει εκτεταμένη σφαγή Κούρδων στην κουρδική πόλη της βόρειας Συρίας Κομπανί, προειδοποίησε την Πέμπτη ο ηγέτης του κόμματος, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ο οποίος κρατείται στο μικρό νησί Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Οτζαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Τουρκία, σημείωσε ότι «εάν αυτή η απόπειρα σφαγής γίνει πράξη, αυτό θα είναι το τέλος της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Τουρκία».

Η δήλωση του Κούρδου ηγέτη κοινοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία στελεχών φιλοκουρδικού τουρκικού κόμματος, η οποία τον επισκέφθηκε στη φυλακή την Τετάρτη.

Μαχητές του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους πολιορκούν εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες την κουρδική πόλη της βόρειας Συρίας Κομπανί, έχοντας προκαλέσει πανικό στον άμαχο κουρδικό πληθυσμό, με 150.000 Κούρδους της Συρίας να έχουν περάσει τα σύνορα προς την Τουρκία και αυξάνοντας την πίεση προς την τουρκική κυβέρνηση να επέμβει κατά των ακραίων ισλαμιστών.

Advertisements

One thought on “Οτζαλάν: Τέλος η ειρήνευση με την Τουρκία εάν το Ισλαμικό Κράτος σφαγιάσει Κούρδους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s