Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Κούρδους αιχμαλώτους

B2BEB854AE82E8377268920294A64750

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. ( Πηγή: REUTERS/Murad Sezer)

Ανάμεσά στους νεκρούς ήταν και τρεις γυναίκες

Συνεχίζοντας την εκστρατεία τρόμου τζιχαντιστές φέρεται να αποκεφάλισαν στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, τους οποίους αιχμαλώτισαν εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν πέντε Κούρδους μαχητές, περιλαμβανομένων τριών γυναικών, και τέσσερις σύρους άραβες αντάρτες.

Το ίδιο τραγικό τέλος βρήκε στα χέρια των τζιχαντιστών και ένας Κούρδος πολίτης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Δεν γνωρίζω γιατί τους έπιασαν και γιατί τους αποκεφάλισαν. Μόνο το Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο» δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στην πόλη Τζαραμπλούς 14 χλμ δυτικά της πόλης Κομπανί (Αΐν αλ-Αράμπ στα αραβικά), η οποία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές φέρεται να βρίσκονται πλέον σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την κουρδική πόλη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα κεφάλια των γυναικών επάνω σε έναν τοίχο από τσιμέντο. Η γνησιότητα των φωτογραφιών δεν μπορεί να επαληθευτεί, ωστόσο ανταποκρίνονται στις πληροφορίες του Associated Press για το περιστατικό.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους δημόσιους αποκεφαλισμούς για να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τον κουρδικό πληθυσμό καθώς προελαύουν στην επικράτεια της Συρίας.

http://www.tovima.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s