Π. Καμμένος: Δεν διαπραγματευόμαστε τις έδρες και τις καρέκλες μας

sunenteuksi-tupou-tou-o-proedros-ton-aneksartiton-ellinon-panos-kammenosΤους όρους και τις προϋποθέσεις για πιθανή κυβερνητική συνεργασία μετεκλογικά έθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τις έδρες μας, ούτε τις καρέκλες μας. Έχουμε κόκκινες γραμμές».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος απέκλεισε συνεργασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με «τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου», οι οποίοι «ούτως ή αλλιώς δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές».

«Έχουμε μία έντιμη δημόσια πρόταση, την οποία θέσαμε από την πρώτη στιγμή, και την οποία την επαναλαμβάνουμε και τώρα. Ποια είναι αυτή η πρόταση; Εμείς έχουμε κάποιες “κόκκινες γραμμές”, οι οποίες αφορούν βασικά τα εθνικά μας θέματα.

Δεν διανοούμαστε, και δεν πρόκειται ποτέ να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση, εάν δεν έχει εξασφαλιστεί η προστασία του όρου “Μακεδονία” για το θέμα του Σκοπιανού, η προστασία της Θράκης, που αυτήν τη στιγμή δέχεται μια σφοδρή επίθεση από το τουρκικό προξενείο και την τουρκική πολιτική -έχουμε προτάσεις μέσα από την Ελλάδα για αλλοίωση, ακόμα και της ίδιας της Συνθήκης της Λωζάννης-, το θέμα του Κυπριακού, το σχέδιο Ανάν ΙΙ, που ετοιμάζεται να υπογραφεί, τα ελληνοτουρκικά. Αυτά είναι θέματα που για εμάς αποτελούν “κόκκινες γραμμές”».

Ο κ. Καμμένος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση -εκτός από τα εθνικά θέματα- και στους μετανάστες, ενώ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δεχθούν ένα διαχωρισμό Εκκλησίας- κράτους».
Τόνισε, πάντως, πως «για να υπάρξει μια καινούργια πολιτική -κακά τα ψέματα- δεν αρκούν κάποιες φοροελαφρύνσεις» σημειώνοντας πως «αυτό ισχύει και για τη σημερινή και για μια αυριανή κυβέρνηση, και απευθύνομαι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ», και προσέθεσε:
«Εδώ χρειάζεται μια βίαιη μεγάλη πτώση της φορολογίας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις άλλες γειτονικές χώρες. Δηλαδή, τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρξει μια νέα φορολογική πολιτική, η οποία μάλιστα να έχει συνταγματική ισχύ, όπως είναι ο νόμος για τη ναυτιλία. Για δέκα χρόνια, δηλαδή, ανεξάρτητα από τι πολιτικές αλλαγές θα γίνουν, πρέπει να περάσει ένας φορολογικός νόμος, με μια ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, και το ποσοστό αυτό του φόρου να είναι μικρότερο από τις γύρω χώρες για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναπάρει μπρος.
Αν δεν πάρουμε τέτοια μέτρα, ώστε να παγώσουν, να διαγραφούν και να σβήσουν οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία».

Επικοινωνία με πολιτικούς αρχηγούς για «κόκκινα» δάνεια

Προανήγγειλε δε πρωτοβουλία για επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν για τον ΕΝΦΙΑ και την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα κόκκινα δάνεια, λέγοντας: «Σήμερα, εγώ θα επικοινωνήσω με τον κ. Τσίπρα, με τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Κουβέλη, με τον πρόεδρο της Ομάδας των Ανεξάρτητων Βουλευτών και τον κ. Πολύδωρα, προκειμένου να βρεθούμε από κοντά. Ήδη από την Παρασκευή τους έχω στείλει την πρόταση νόμου για τα “κόκκινα” δάνεια που παρουσιάσαμε οι ΑΛΕΛ. Πιστεύω ότι θα είναι μια ευκαιρία να καταθέσουμε όλοι μαζί ένα σχέδιο νόμου και να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις σε ορισμένα πράγματα. Απευθύνεται βέβαια και στους βουλευτές της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν πρέπει να τον πληρώσουν οι πολίτες, ότι πρόκειται για έναν «αντισυνταγματικό νόμο», πως ο ίδιος «δεν πρόκειται να πληρώσει» και συμπλήρωσε πως είναι έτοιμος να «πληρώσει το τίμημα», αφού θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό για την επίλυση του ζητήματος.

«Η Ραχήλ Μακρή υπέπεσε σε τεράστιο σφάλμα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα που έχει προκύψει με τη βουλευτή του κόμματος Ραχήλ Μακρή. «Η κ. Μακρή, ξεκάθαρα, είναι μια πολύ καλή βουλευτής, η οποία έκανε πολύ καλή δουλειά. Όμως υπέπεσε σε ένα τεράστιο σφάλμα.

Την ημέρα που παρουσιάζαμε τα “κόκκινα” δάνεια παρασύρθηκε σε έναν υβριστικό διάλογο προς στελέχη των ΑΝΕΛ μέσω του Facebook. Εμείς τέτοιο πρωτοσέλιδο δεν μπορεί να επιτρέψουμε να βγαίνει, όταν κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια, όταν τα στελέχη μας είναι στα ειρηνοδικεία για να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς, όταν οι βουλευτές μας είναι ενωμένοι και δυνατοί σε μια συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα και αγωνίζονται για να μπορέσουμε να περάσουμε το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ, που με κόπο κάναμε όλοι μας, και παρουσιάσαμε από την Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να υπάρχουν άλλου είδους πρωτοσέλιδα που απασχολούν τους ΑΝΕΛ» σημείωσε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι για τη διαγραφή ή την παραμονή της στο κόμμα «θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος» και όχι ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

One thought on “Π. Καμμένος: Δεν διαπραγματευόμαστε τις έδρες και τις καρέκλες μας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s