ΓΣΕΕ: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα εργασιακά

to-ktirio-tis-gseeΣυλλογική προσφυγή στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, για παραβίαση την τελευταία τετραετία μεγάλου αριθμού κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων, κατέθεσε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, τα δικαιώματα αυτά κατοχυρώνονται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, τον οποίο έχουν επικυρώσει και δεσμεύονται με υπερνομοθετική ισχύ για την τήρησή του δεκάδες κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα ήδη από το 1984.

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η βίαιη μείωση των αποδοχών και η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους δεν αφορά μόνο τους Ελληνες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, αλλά έχει προεκτάσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.

«Μία ακόμη καταδίκη των αντεργατικών μνημονιακών μέτρων, που βάσιμα θεωρούμε ότι θα υπάρξει με τη διαδικασία ελέγχου και από το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντική πολιτική σημασία και θα επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις» εκτιμά η ΓΣΕΕ.

Κάνει ακόμη γνωστό πως, εκτός από την προσφυγή στους μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, εξετάζει τις προϋποθέσεις για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Για το θέμα αυτό έχει προγραμματισθεί νέα διάσκεψη των νομικών της ΓΣΕΕ με διακεκριμένους νομικούς από τη Διεθνή Συνδικαλιστική  Συνομοσπονδία, η οποία θα γίνει σύντομα στην Αθήνα.

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s