Πρόταση Βενιζέλου μέσω Reuters για μη πολιτικό πρόσωπο στη θέση του Παπούλια

venizelos-papoulias120512Νέα εκδοχή στα σενάρια για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά την πρόσφατη αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι δεν βάζει βέτο ώστε ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, το πρακτορείο Reuters δίνει μια νέα εκδοχή στα σενάρια, επικαλούμενο συζήτηση με τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα ενδέχεται να προτείνει ένα μη πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του ΠτΔ τον επόμενο Μάρτιο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη συνέχεια και να αποφύγει πρόωρες εκλογές και εξηγεί ότι την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου η χώρα θα περιέλθει σε βαθιά πολιτική κρίση, στην περίπτωση αδυναμίας συμφωνίας στο πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας και εκ των πραγμάτων οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.

Όπως σημειώνει το Reuters στην δηλώσει του από τη Νέα Υόρκη ο κ. Βενιζέλος αν και απέφυγε επικεκώς να κάνει ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα για το ύπατο αξίωμα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ότι αυτά θα μπορούσαν να προέλθουν απο άλλους χώρους, εκτός πολιτικής, όπως ακαδημαϊκοί ή άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η λίστα με τις προσωπικότητες είναι πολύ περιορισμένη. Έχουμε κάποια σενάρια, αλλά είμαστε απόλυτα ανοιχτοί».

Στο άρθρο Του πρακτορείου γίνεται ακόμα λόγος για την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή και το κατά πόσο είναι εφικτό να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180!

Επ’ αυτού ο κ.Βενιζέλος σημειώνει ότι:

«Είσαι αισιόδοξος γιατί η κοινή γνώμη δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία καταλαβαίνει πολύ καλά την ανάγκη να προστατεύσουμε τη σταθερότητα της κυβέρνησης».

http://news247.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s