Μαύρα μαντάτα για τη Ρωσία

14465308-660x440Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί ότι η ρωσική οικονομία θα επιβραδυνθεί και θα ολισθήσει στη στασιμότητα.

Τις εκτιμήσεις της για την οικονομία της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα και μόνο ανησυχία θα έπρεπε να δημιουργούν στο Κρεμλίνο.

Ενδεικτικά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρωσική οικονομία θα περιέλθει σε στασιμότητα, με την ανάπτυξη του ΑΕΠ της να περιορίζεται σε όχι περισσότερο από 0,5% για την περίοδο 2014-2016.

Η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής της το τίμημα της κρίσης στην Ουκρανία, της έλλειψης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της αβέβαιης οικονομικής πολιτικής την οποία ασκεί η Μόσχα.

Στο βασικό της σενάριο η ΠΤ προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσίας φέτος πιθανόν θα είναι κοντά στην πρόβλεψη της Μόσχας, περί το 0,5%.

Το επόμενο έτος ωστόσο ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον προβλέπει ότι η ρωσική οικονομία θα επεκταθεί μόλις κατά 0,3% και κατά 0,4% το 2016, κάνει δηλαδή λόγο για έναν ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά κατώτερο από τις κυβερνητικές εκτιμήσεις περί ανάπτυξης 1,2% και 2% αντιστοίχως.

«Δεν πιστεύουμε ότι η αύξηση των επενδύσεων ανακάμπτει όσο πιστεύει η κυβέρνηση», δήλωσε η Μπίργκιτ Χανσλ, η οικονομολόγος της ΠΤ η οποία είναι αρμόδια για τη Ρωσία, μιλώντας στους δημοσιογράφους και δίνοντας παράλληλα διευκρινίσεις για τις διαφορές ανάμεσα στις προβλέψεις της ΠΤ και της ρωσικής κυβέρνησης για το ΑΕΠ της χώρας το 2015 και το 2016.

«Η εκτίμησή τους (σ.σ. των στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης) είναι ότι τα μονοπώλια θα επενδύσουν… Αναμένουμε λιγότερο σθεναρή επενδυτική ορμή», εξήγησε η Χανσλ και πρόσθεσε πως η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει επίσης για τα επόμενα χρόνια αρκετά μεγάλη μείωση του ρυθμού αύξησης της κατανάλωσης, ενός από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας.

http://www.fortunegreece.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s