Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν εφορία και ταμεία

poleΠρώτο Θέμα: Επιφυλακτικοί για το κοινωνικό όφελος των μέτρων που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται οι πολίτες, όπως καταγράφεται στο «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ.

Ταυτόχρονα, παρά το γεγονός ότι δηλώνουν λιγότερο απαισιόδοξοι για την ελληνική οικονομία, σχεδόν 1 στους 2 δηλώνει πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Το ποσοστό, σύμφωνα με την έρευνα αγγίζει το 55%.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, «Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες δείχνουν να αμφιβάλλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των δαπανών των νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα αμφιβάλουν για την εφαρμογή των μέτρων του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι δείχνουν να ελπίζουν για βελτίωση τόσο στα οικονομικά των νοικοκυριών τους, όσο και γενικότερα στην οικονομία, είτε γιατί βλέπουν αλλαγή πολιτικής είτε γιατί θεωρούν ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης».

Η έρευνα, με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ” εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16-18 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, παρουσιάζουν τους συμμετέχοντες επιφυλακτικούς, τόσο σχετικά με το κοινωνικό όφελος των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μόλις το 29% να εκτιμά ότι θα μειωθούν οι δαπάνες του, όσο και με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με μόλις το 26% να το θεωρεί εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες, συγκεκριμένα το 55%, θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές και στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, γεγονός που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών.

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

One thought on “Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν εφορία και ταμεία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s