Κάποιος να τους σταματήσει

alplandΕάν οι εταιρείες εξόρυξης αφεθούν ελεύθερες να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, εκατοντάδες λύγκες, λύκοι, αρκούδες και άλλα ζώα της άγριας πανίδας που ζουν στη Βόρεια Ευρώπη θα εκδιωχθούν από τα σπίτια τους ή θα αποδεκατιστούν από τα δηλητήρια των αποβλήτων εξόρυξης.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτή την “άγρια ζωή”, πριν η εξορυκτική βιομηχανία κάνει μόνιμη ζημιά.

Κάντε κλικ εδώ για να υπογράψετε την αίτηση που ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει αυτά τα επικίνδυνα έργα εξόρυξης.

Τα μεγαλύτερα θηλαστικά της Ευρώπης έχουν τα σπίτια τους στα ποτάμια, τις λίμνες και τα βουνά της Λαπωνίας, η οποία εκτείνεται σε μία περιοχή που περιλαμβάνει τα βορειότερα τμήματα της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ρωσίας.

Αυτή η τεράστια, αδιατάρακτη περιοχή της βόρειας Ευρώπης είναι τώρα ο πρωταρχικός στόχος για την εξορυκτική βιομηχανία.

Φέτος μόνο, η εξορυκτική βιομηχανία έχει υποβάλει αιτήσεις για περισσότερες από 300 νέες άδειες λατομικής εξόρυξης στην περιοχή της Λαπωνίας. Οι ειδικοί λένε ότι, ακόμη και τα μικρά ορυχεία, θα παράγουν εκατομμύρια τόνους υλικών αποβλήτων, τα οποία θα διαρρέουν στη περιοχή για εκατοντάδες χρόνια.

Τα εν λόγω απόβλητα θα μολύνουν τα περιβάλλοντα ύδατα, θέτοντας σε κίνδυνο τα ζώα και τις αυτόχθονες κοινότητες που ζουν εκεί.

alpland1Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εμποδίσει την εξόρυξη στην περιοχή, αλλά οι εταιρείες εξόρυξης από τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πιέζουν για τις επενδύσεις αυτές με μοναδικό γνώμονα την αύξηση των κερδών τους.

Για το λόγο αυτό, στην  ΕΕ πρέπει να φτάσει και να ακουστεί και ο λόγος των πολιτών,  απ΄όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για τη προστασία τη διατήρηση της άγριας ζωής.

Με τη συμμετοχή μας στην εκστρατεία, λέμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει την άγρια φύση στη Λαπωνία και να μην την ξεπουλήσει στις εταιρείες εξόρυξης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s