Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η απόφαση για τις καθαρίστριες

kaΑναβολή για τις 24 Φεβρουαρίου του 2015 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου

Για τις 24 Φεβρουαρίου του 2015 αναβλήθηκε στον Άρειο Πάγο η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών, κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Έξω από τον Άρειο Πάγο οι απολυμένες καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους στην εργασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως είχε γίνει γνωστό – η εισήγηση του αρεοπαγίτη κ. Χριστόδορου Κοσμίδη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα είναι να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες.

Ειδικότερα, ο κ. Κοσμίδης αναμένεται να προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.

Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις.

Την ίδια ώρα σε παρέμβαση της η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε την προσφυγή που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα κρίνει τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας.

Από την πλευρά του, το δημόσιο συναίνεσε στην αναβολή της εκδίκασης ζητώντας ωστόσο να οριστεί σύντομη δικάσιμος.

Τελικώς το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της απόφασης του Αρείου Πάγου που έχει αναστείλει την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει τις καθαρίστριες.

http://news247.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s