Στο Μπακού ο Πρωθυπουργός

samaras-megaro-maksimouΔιήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η κυβέρνηση της χώρας για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ.

Το απόγευμα, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από τη υπογραφή της συμφωνίας με τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και την έναρξη της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, καθώς, επίσης, και τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.

Στο Μπακού θα βρεθούν και οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Γεωργίας και του Μαυροβούνιου καθώς επίσης και αρμόδιοι υπουργοί από τη Βρετανία, την Κροατία και την Ιταλία.

Η χώρα μας συνδέεται με το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ με τον αγωγό TAP, που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας. Μόλις προ δεκαημέρου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη συνέχιση των εργασιών για τον αγωγό. Ομαλά, όμως, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, εξελίσσεται και η συμφωνία εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ από την κρατική αζέρικη εταιρία.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με ηγέτες άλλων κρατών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s