Ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό

tsipras-660x440Είναι η πρώτη φορά που Πάπας συναντάται με τον Ευρωπαίο ηγέτη της αριστεράς, τονίζει η αντιπολίτευση. 

Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.

Εκεί θα συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, καθώς, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, τονίζει ότι η συνάντηση «έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική αριστερά, όσο και για την ίδια την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται πρώτη φορά με Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή Αριστερά και της «διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπρόσθετα, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «πρόκειται για μια ιστορική συνάντηση, που αναδεικνύει ότι η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη με την τρομολαγνεία που προσπαθούν να της προσδώσουν οι εγχώριοι μνημονιακοί εκπρόσωποι, αλλά με ουσιαστικό ενδιαφέρον και διάθεση για ανταλλαγή απόψεων και για εύρεση κοινών βηματισμών, όπου αυτό είναι εφικτό».

Η ατζέντα της συνάντησης

Αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι θα συζητηθούν το μείζον θέμα της παγκόσμιας ειρήνης και της ανάγκης ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, το μεταναστευτικό – ιδιαίτερα μετά τις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο- καθώς και οι αναγκαίες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, συζήτησε δε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ως προς τον διεθνή αντίκτυπο των επαφών του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι μετά και την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά αναγνωρίζονται πλέον ως ισότιμοι συνομιλητές στα διεθνή φόρα, προβάλλοντας τη διαφορετική στρατηγική για την πορεία της Ευρώπης και την έξοδο από την κρίση.

Σε αντίθεση «με μια κυβέρνηση που αναμασά την καταστροφική συνταγή της κ. Μέρκελ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη, εκπροσωπώντας τους ευρωπαϊκούς λαούς ενάντια στους κερδοσκόπους και τους τραπεζίτες».

O ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει το έργο του Φραγκίσκου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει το έργο του Πάπα Φραγκίσκου, σημειώνοντας ότι από την πρώτη μέρα ανάρρησής του στον παπικό θρόνο έδωσε ένα διαφορετικό μήνυμα υπεράσπισης των φτωχών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι θέσεις του για το περιβάλλον, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως και οι συναντήσεις του με αντιπροσωπείες απολυμένων εργαζομένων στην Ιταλία, τον καθιστούν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους προκαθήμενους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

http://www.fortunegreece.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s