Μπλόκο στις επιστροφές φόρου – Από Χριστούγεννα θα λάβουν χρήματα οι δικαιούχοι

eforia660_2Εμπλοκή έχει σημειωθεί στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος, καθώς δεν λειτούργησε το σύστημα διασταύρωσης ασφαλιστικών οφειλών ή τυχόν άλλων οφειλών, με αποτέλεσμα να περιμένουν μάταια χιλιάδες φορολογούμενοι την επιστροφή φόρου για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή άλλες υποχρεώσεις.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να είχαν δει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει, από την επιστροφή φόρου που δικαιούνται, από τον Αύγουστο.

Ωστόσο, χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν υποβάλει από τον Ιούλιο μεν τις φορολογικές δηλώσεις Ε1, ακόμα περιμένουν… το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στο taxisnet.

Αιτία φαίνεται πως είναι ότι οι απανωτές αλλαγές και διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες επηρέασαν καθώς φαίνεται το σύστημα εκκαθάρισης και επιστροφής φόρου εισοδήματος.

Τώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το σύστημα θα είναι σε θέση επαναλειτουργήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου και να στείλει στους δικαιούχους την επιστροφή φόρου έπειτα από τρεις και τέσσερις μήνες, κάπου κοντά στα Χριστούγεννα.

http://www.iefimerida.gr

Advertisements

One thought on “Μπλόκο στις επιστροφές φόρου – Από Χριστούγεννα θα λάβουν χρήματα οι δικαιούχοι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s