Αγώνας Πιστόριους για να αποφύγει την πλέον σκληρή φυλακή της Ν. Αφρικής

oskar-pistoriousΗ μάχη του δικαστηρίου ολοκληρώνεται με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον Όσκαρ Πιστόριους, τώρα ωστόσο αρχίζει ένας άλλος αγώνας για τον ίδιο.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος για φόνο εξ αμελείας, απόφαση που ήδη συζητείται ευρέως και όχι μόνο στους νομικούς κύκλους.

Αφού γλίτωσε λοιπόν τα ισόβια για το θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ο κ. Πιστόριους έχει αποδυθεί στην προσπάθεια αποφυγής της σκληρότερης φυλακής της Νότιας Αφρικής.

Αυτή είναι η Κεντρική Φυλακή της Πρετόρια και στόχος των δικηγόρων του είναι να τον κρατήσουν μακριά από το συγκρότημα που είναι γνωστό ως C-Max και θεωρείται το πιο δύσκολο στη χώρα.

Γεμάτη με βαρυποινίτες, μολυσμένη, υπερπλήρης, είναι η ίδια φυλακή από την οποία πέρασαν οι αντίπαλοι του καθεστώτος του απαρτχάιντ και κάποιοι απ΄ αυτούς εκτελέστηκαν μέσα σε αυτή.

Το απαρτχάιντ τελείωσε, όχι όμως και ο τρόπος λειτουργίας της C-Max, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να παραμένει μία από τις πιο άγριες φυλακές της χώρας, την πύλη της οποίας ουδείς θα ήθελε να περάσει και πολύ περισσότερο ο κ. Πιστόριους.

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s