Όταν οι επιλογές συμβαδίζουν με την εσωτερική παρόρμηση.

χαρα της ζωηςΠολλές φορές στην ζωή μας βρεθήκαμε εμπρός σε διλλήματα , να ακολουθήσουμε άγνωστους δρόμους ή να πάρουμε αποφάσεις που πριν μας ήταν αδιανόητες.

Άλλες φορές φοβηθήκαμε να αλλάξουμε καταστάσεις που μας ταλαιπώρησαν κι άλλες φορές εξαναγκαστήκαμε λογω καταστάσεων να μετακινηθούμε σαν να μας έσπρωχνε μια αόρατη δύναμη προς άλλη κατεύθυνση από αυτή που είχαμε προαποφασίσει.

Έτσι λοιπόν βαδίζουμε όλοι στο μονοπάτι της ζωής συνειδητά ή ασυνείδητα με όχημα τις επιλογές μας.

Κάποιοι βαδίζουν στο μονοπάτι αυτό φορτωμένοι με αποσκευές που περιέχουν, τις πεποιθήσεις και τους προγραμματισμούς μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Κάποιοι άλλοι δίχως αποσκευές, με ένα ερωτηματικό στην τσέπη για το άγνωστο που τους περιμένει παρακάτω.
Δεν γνωρίζουν, δεν θέλουν να ξέρουν, θέλουν να εξερευνήσουν, να ζήσουν στιγμή προς στιγμή την ζωή σε όλη δυναμική της. Θέλουν να ζήσουν, είναι ελεύθεροι.

Σχετίζονται με την ουσία της ζωής, σχετίζονται με το κάθε λεπτό της.

Η εσωτερική παρόρμηση, η φωνή της καρδιάς, κραυγάζει να την ακολουθήσουμε και έρχεται σε κόντρα με τον νου και την φωνή της λογικής.

Είναι δύσκολο να σπάσεις το καλούπι της προσωπικότητας που είναι δομημένη με κανόνες, πεποιθήσεις, προγραμματισμούς της οικογένειας και της κοινωνίας που ζεις.

Είναι πολύ δύσκολο να ξυπνήσεις και να βγεις από το Matrix που σου επέβαλαν και ασυνείδητα μέχρι τώρα ακολουθούσες πιστά.

Αν ακούσεις την φωνή της καρδιάς και ξυπνήσεις, κάτι θα γίνει, κάτι θα αλλάξει, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν…

Ο φόβος μας για το άγνωστο, αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να  προγραμματίσουμε, είναι που μας κρατά ακινητοποιημένους σε ένα φαύλο σύστημα που αναπαράγει συνεχόμενα άγχος, θλίψη, θυμό, φόβο και δυστυχία.

Το ακολουθούμε όμως γιατί αυτό ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Βλέπουμε να συνεχίζονται σχέσεις συμβιβασμού, δίχως αγάπη και σεβασμό,  όπου είναι έντονη η αίσθηση της ιδιοκτησίας και όχι της ελευθερίας και της εξέλιξης.

Το να συμπεριλαμβάνω τον σύντροφο μου με αγάπη και σεβασμό στην ζωή μου, απαιτεί συνειδητότητα, χρειάζεται πρώτα να συμπεριλάβω τον εαυτό μου με αγάπη και σεβασμό στην ζωή που έχω επιλέξει να ζω.

Αλλιώς δημιουργούμε σχέσεις αποξενωμένες γιατί οι πεποιθήσεις που έχουμε, επιβάλουν να μένουν δυο άνθρωποι μαζί που σήμερα είναι ξένοι μεταξύ τους, αλλά έχουν κοινές δραστηριότητες.

Προτιμούν να μένουν μαζί προκειμένου να σπάσουν την δομή της συνήθειας που τους ενώνει και έχουν δημιουργήσει μαζί.

Δεν γνωρίζουν και δεν εκπαιδευτήκαν να ακούν την φωνή της καρδιάς τους,  φοβούνται το άγνωστο και προτιμούν το ασφαλές δυστυχισμένο παρόν τους.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει μόνο στις σχέσεις αλλά και στην εργασία.

Πόσοι άνθρωποι γύρω μας επιμένουν σε εργασίες που δεν τους εκφράζουν και δυσανασχετούν;

Πόσοι άνθρωποι ειδικά την σημερινή εποχή που ο φόβος για την επιβίωση, τους αναγκάζει να δουλεύουν σε εργασίες που δυσανασχετούν, συντηρώντας έτσι την κατάσταση της ανέχειας και της έλλειψης μέσα από ένα <ΠΡΕΠΕΙ> και φόβο;

Όταν μια ενέργεια γίνεται μέσα από εξαναγκασμό, δημιουργεί στέρηση, τότε αυτή η κατάσταση δημιουργεί το αποτέλεσμα που όλοι μας βιώνουμε σήμερα, ΚΡΙΣΗ.

Η χαρά της δημιουργίας φέρνει αφθονία, ξεκινά μέσα από την καρδιά και την εσωτερική παρόρμηση που σε καλεί να εξερευνήσεις την ζωή αλλά τροφοδοτεί συγχρόνως και όλη την ύπαρξη.

Όταν κινείσαι μέσα από το εσωτερικό σου πάθος, είτε αυτό είναι σχέση, είτε δουλειά, συνδημιουργείς τις προϋποθέσεις για επέκταση, αφθονία, ισορροπία.
Τα πάντα έλκονται από εσένα γιατί η κίνηση αρχίζει από μέσα και καθρεφτίζεται έξω, καθοδηγούμενη από την εσωτερική δυναμική.

Όταν οι επιλογές μας συμβαδίζουν με την εσωτερική παρόρμηση, η ζωή μας συμπεριλαμβάνει και μας πριμοδοτεί.

Η χαρά της ζωής είναι το εσωτερικό πάθος που σε μεταμορφώνει σε μύστη της ίδιας σου της ζωής.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s