Ελεύθερος και ο Διώτης για την Λίστα Λαγκάρντ, «Δείχνει» Παπακωνσταντίνου & Βενιζέλο

diotisΜία ημέρα μετά τον Καπελέρη και ο Γιάννης Διώτης, επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς.

Ο κ. Διώτης αρνήθηκε στην απολογία του ότι διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των ανακριτών ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα, γιατί ήταν παράνομο υλικό.

Ωστόσο, όπως είπε, έδωσε εντολή, ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.

Για την υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του USB ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι για λόγους ασφαλείας έκανε ένα αντίγραφο, για να μπορέσουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Το USB – επανέλαβε – του το έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έναν μήνα μετά την αποχώρηση του και αυτό, το ίδιο USB, παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα, βρίσκεται στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

πηγή: koutipandoras.gr 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s