Σκωτία: Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα – θρίλερ

m-bretania-skotia-dimopsifismaΜάχη στήθος με στήθος των δύο αντιμαχόμενων πλευρών

Σε αναμέτρηση – θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, καθώς άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε εννέα ημέρες πριν την κάλπη δείχνει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να μάχονται στήθος με στήθος.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε από το ινστιτούτο TNS Scotland σε δείγμα 900 συμμετεχόντων, οι οπαδοί της ανεξαρτησίας φτάνουν στο 38% των ψήφων, ενώ ποσοστό 39% συγκεντρώνουν οι ψηφοφόροι που έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναποφάσιστοι αριθμούν το 23% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση «ναι» ή «όχι» στην ανεξαρτησία υπάρχει απόλυτη ισοψηφία με το 41% των ψήφων εν όψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 18 Σεπτεμβρίου.

«Αυτή η έρευνα δείχνει μια σημαντική αλλαγή στην πρόθεση ψήφου» δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου TNS, Τομ Κόστλι. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, αλλά και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της εκστρατείας θα προσπαθήσουν να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους για τα οφέλη των εκστρατειών τους», πρόσθεσε.

Για τους οπαδούς της εκστρατείας «Better Together» που θέλουν την παραμονή της Σκοτίας στην ένωση με το Ηνωμένο Βασίλειο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι ένα σημάδι ότι θα μετρήσει κάθε ψήφος.

Οι πρόσφατες έρευνες αυξάνουν και την πίεση προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα παραιτηθεί εάν κερδίσει το «ναι». Η Sunday Times ανέφερε επίσης ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ «ενδιαφέρεται στενά» για το επερχόμενο δημοψήφισμα και έχει ζητήσει να ενημερώνεται καθημερινά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

One thought on “Σκωτία: Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα – θρίλερ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s