Σε εισαγωγές από Βραζιλία συμφώνησε η Ρωσία – Χαμένα τα έχουν στις Βρυξέλλες

putin_mpalaΒραζιλιάνικη μπάλα παίζει ο Πούτιν…
Άμεσα δόθηκε έγκριση εξαγωγής κρέατος στην Ρωσία για 90 μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της Βραζιλίας, ενώ η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των πωλήσεων και σε καλαμπόκι και σόγια.
 Έτσι απαντάει η Ρωσία σε όσους θεωρούν ότι έχει απόλυτη ανάγκη την Ευρώπη. Το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία είναι δε η μεγάλη ευκαιρία της βραζιλιάνικης γεωργίας και κτηνοτροφίας, όπως σημειώνει το Reuters.

 Νέες μεγάλες μονάδες εκτροφής βοδιών, κοτόπουλων και χοίρων πήραν το «πράσινο φως» για συνεργασία με την Μόσχα και το ίδιο επιδιώκεται και στα δημητριακά.

Οι Ρώσοι προχωρούν σε αντίποινα για την στάση της Δύσης στην Ουκρανία, «επιδεικνύοντας» και την παρουσία του Σνόουντεν στο έδαφός τους, του ανθρώπου που ξεσκέπασε το αμερικανικό σύστημα παρακολουθήσεων σε όλο τον πλανήτη.

Η Βραζιλία έχει και αυτή λόγους να «στείλει μηνύματα» στην Ουάσιγκτον, καθώς η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ ήταν μεταξύ των πολιτικών ηγετών τους οποίους παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ.

Και το μήνυμα συνοδεύεται και από… τρόφιμα, καθώς η Βραζιλία είναι ο πρώτος παγκοσμίως εξαγωγέας βοδινού, πουλερικών και σόγιας, ενώ το έδαφός της διαθέτει τέτοιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που την καθιστά μοναδική στην δυνατότητα κάθετης αύξησης της παραγωγής.

http://www.pygmi.gr

One thought on “Σε εισαγωγές από Βραζιλία συμφώνησε η Ρωσία – Χαμένα τα έχουν στις Βρυξέλλες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s