Μερικές αλήθειες για να τις σκεφτούμε στις παραλίες

skeftΌλοι ασχολούνται με τα κραυγαλέα λάθη του υπουργείου οικονομικών στον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, του περιβόητου ΕΝΦΙΑ.

Ασχολούνται με το αν θα πληρώσουμε χαμηλότερο ή υψηλότερο χαράτσι, ξεχνώντας το σημαντικότερο: Πλέον έχουν όλοι αποδεχθεί το χαράτσι στην ιδιοκτησία.Όλοι ζούμε πλέον στο νοίκι, ενώ πολλοί θέλουν να ξεφορτωθούν σπίτια και αγροτεμάχια.

Ίσως να βγει κάτι καλό από αυτό! Να καταλάβουμε οι Έλληνες, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, ότι τίποτα σε αυτή την ζωή δεν είναι δεδομένο. Να σταματήσουμε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος και να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, βοηθώντας όπου μπορούμε αυτόν που πραγματικά το έχει ανάγκη. Άλλωστε κράτος πρόνοιας είμαστε όλοι εμείς.

 Ωστόσο, όποιος επιλέγει να μην δουλεύει, να μην ανταμείβεται. Άλλο ανεργία κι άλλο τεμπελιά. Άλλο να κάθεται κάποιος και να «μασουλάει» την σύνταξη των γονιών του σε καφετέριες και παραλίες. Σκληρές αλήθειες, φίλοι και φίλες μας, αλλά κάποιοι πρέπει να τις πουν επιτέλους, ακόμα και τώρα μέσα στο καλοκαίρι.

Η σοβιετική κρατικίστικη νοοτροπία δεν διέπει μόνο το κράτος (υψηλοί φόροι, γραφειοκρατία, παρεμβατικότητα) αλλά και πολλούς πολίτες που αρέσκονται στα δανεικά για να ζουν και όχι στην δική τους δημιουργικότητα. Αρέσκονται στο να καταγγέλλουν, όχι για να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα, αλλά επειδή δεν συμμετέχουν πια στο φαγοπότι, το οποίο ούτως ή άλλως κάποτε θα τελειώσει οριστικά.

Αυτοί που αξίζουν πάνω απ’ όλα τον σεβασμό είναι εκείνοι που υπομένουν σε δύσκολες θέσεις εργασίας και με αναίσθητους, καλαμοκαβαλημένους προϊστάμενους πάνω από το κεφάλι τους, επειδή έχουν να θρέψουν ανθρώπους πίσω τους. Αυτοί που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους κόντρα στις σοβιετικές πρακτικές και δεν το βάζουν κάτω. Αυτοί που πολεμούν την σημερινή κατάσταση! Όχι αυτοί που περιμένουν τον… διορισμό πίνοντας φραπέ.

Τελικά φταίμε και οι πολίτες, όχι μόνο το κράτος. Ο κάθε λαός είναι άξιος της κυβέρνησής του, έλεγε ο Πλάτωνας. Του φραπέ οι πολίτες, του φραπέ και οι πολιτικοί, αφού βγαίνουν από τα σπλάχνα του λαού. Βέβαια, πάντα και παντού κάποιοι λίγοι προσπαθούν με όρεξη, μεράκι, δημιουργικότητα και φιλότιμο. Έτσι αντιστεκόταν και στην συνέχεια μεγαλουργούσε εκ νέου ο Ελληνισμός. Χάρη σε λίγους, όχι χάρη σε πολλούς.

ΠΥΓΜΗ.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s