Ποιος θα είναι ο επόμενος… Σνόουντεν;

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Οι αμερικανικές αρχές «βλέπουν» νέο χτύπημα «τύπου Σνόουντεν» με αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν αίσθηση. 

Οι αποκαλύψεις του πρώην υπαλλήλου της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν ακόμα προκαλούν «αναταράξεις» διεθνώς και φέρνουν τις ΗΠΑ σε δύσκολη θέση.

Όμως οι αμερικανικές αρχές δεν μένουν μόνο σε αυτό αλλά φοβούνται ότι υπάρχει ένας ακόμη πληροφοριοδότης, ο οποίος, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σνόουντεν, θα προχωρήσει σε ανάλογης σημασίας αποκαλύψεις, που θα προκαλέσουν διεθνώς αίσθηση.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, από τις υπηρεσίες γίνεται λόγος για μια πλήρη βάση δεδομένων με ονόματα εν ενεργεία ή εν δυνάμει κατασκόπων. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN παραπέμπει στην ιστοσελίδα «The Intercept» του αμερικανού δημοσιογράφου και συνεργάτη του Σνόουντεν, Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος είχε κάνει πρόσφατα λόγο για το ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων.

Άγνωστο παραμένει ακόμα ποιά ποσότητα απόρρητων δεδομένων έχει στα χέρια του ο νέος «πληροφοριοδότης» και ποια μπορεί να είναι η αξία τους, μεταδίδει το CNN. Καθησυχαστικός εμφανίζεται ωστόσο κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος εκτιμά ότι οι νέες αποκαλύψεις δεν θα έχουν την ίδια βαρύτητα με εκείνες του Σνόουντεν.

http://www.fortunegreece.com

Advertisements

One thought on “Ποιος θα είναι ο επόμενος… Σνόουντεν;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s