Ένα σύστημα παρακολούθησης ύπνου κάνει τους πάντες χορηγούς

sense-2Το The Sense κατάφερε να «μαζέψει» 100.000 δολάρια τη πρώτη μέρα, ενώ την τέταρτη είχε ξεπεράσει το 1 εκατ.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ και δε ξέρω γιατί»,. Αν , όμως, ξέρατε;

Το νέο  σύστημα παρακολούθησης ύπνου δεν θα παρακολουθεί μόνο τον ύπνο σας, αλλά θα ελέγχει τη ποιότητα του, τους θορύβους κατά τη διάρκεια της νύχτας, τους λόγους που σας ξυπνούν καθώς και την υγρασία του δωματίου.

Το όνομα του The Sense και αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ στη πλατφόρμα χρηματοδότησης The Kickstarter. Ο δημιουργός τους, James Proud, εξήγησε πως ενώ υπάρχουν διάφορα συστήματα ελέγχου του ύπνου, κανένα δεν επαρκεί. Αφού, λοιπόν, κοιμόμαστε περισσότερο από το 1/3 της ζωής μας, δεν πρέπει αυτός να είναι σωστός; Κάπως έτσι χρειάστηκαν μόλις 4 ημέρες για να μαζέψει το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων που έθεσε ως στόχο και τώρα να αυξήσει τη χρηματοδότηση.

Το σύστημα του αποτελείται από δύο μέρη. Ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου σε σχήμα «σφαίρας» που μπορεί να σταθεί στο κομοδίνο, και είναι γεμάτο με αισθητήρες για να παρακολουθούν τα πάντα – από το θόρυβο μέχρι το φως. Έχει επίσης ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξυπνητήρι.

sense-3Το δεύτερο πρόκειται για το λεγόμενο «χάπι ύπνου», το οποίο τοποθετείται πάνω στο μαξιλάρι ώστε να παρακολουθεί τις κινήσεις σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και δύο gadgets μαζί. Με αυτόν τον τρόπο, για παράδειγμα ένα ζευγάρι μπορεί να παρακολουθεί τον ύπνο του ταυτόχρονα αλλά ανεξάρτητα. Το σύστημα, μάλιστα, μπορεί ακόμη και να πει ποιος από τους δύο ροχαλίζει και «χαλάει» τον ύπνο του άλλου.

Το σύστημα ελέγχεται από μια εφαρμογή για κινητά. «Μπορείτε να δείτε τον τρόπο που έχει κατανεμηθεί ο ύπνος σας τη προηγούμενη νύχτα, αλλά μια σειρά από προτάσεις που θα κάνουν τον ύπνο σας καλύτερο», λέει ο σχεδιαστής.

Υπάρχει, επίσης, ένα «έξυπνο ξυπνητήρι » που θα χτυπήσει τη σωστή στιγμή κατά τη διάρκεια του κύκλου ύπνου σας, η οποία όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί δεν θα σας κάνει να νιώθετε νυσταγμένοι το πρωί.

http://www.fortunegreece.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s