Μήνυμα Μαξίμου στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

megaro-maksimouΤο μήνυμα σταθερότητας, αλλά και στροφής προς την κοινωνία που επιχείρησαν να στείλουν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αποδέκτη πρωτίστως τις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Με αφορμή τις συνεχείς διαφοροποιήσεις, κυρίως στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαπιστώνουν ότι η εκλογολογία έχει απορρυθμίσει τις δύο Κ.Ο. βγάζοντας στην επιφάνεια προσωπικές στρατηγικές, αντιπαλότητες μεταξύ στελεχών που πολιτεύονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια και μικροκομματικές πρακτικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σε μια χαλαρή στιγμή χθες στο εντευκτήριο της Βουλής με τους βουλευτές της Ν.Δ., έγινε αποδέκτης παραπόνων κυρίως για τη στάση βουλευτών ακόμη και υπουργών του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται «πιο φιλολαϊκοί από τους συναδέλφους τους της ΝΔ».

Άλλωστε, λένε πολλοί εντός της Κ.Ο. της ΝΔ μετά το «πράσινο αντάρτικο» για την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο, ήρθαν οι περίφημες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις φοροελαφρύνσεις την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σταδιακά σε φοροελαφρύνσεις.

Χθες έξι βουλευτές και πρώην υπουργοί της καραμανλικής περιόδου (Γ. Βλάχος, Αλ. Κοντός, Ανδ. Λυκουρέντζος, Ευ. Στυλιανίδης, Ιορ. Τζαμτζής, Κ. Τσιάρας) κατέθεταν ερώτηση στον ΥΠΟΙΚ  Γκίκα Χαρδούβελη ξιφουλκώντας κατά της φορολογικής πολιτικής. Και μόνο το γεγονός ότι οι έξι επέλεξαν τη χθεσινή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη δημοσιοποίηση της ερώτησής τους, λέει πολλά, σημειώνει κυβερνητικός βουλευτής.

Την ίδια ώρα, ρελάνς στη χθεσινή αισιοδοξία του Πρωθυπουργού για εκλογή ΠτΔ από την παρούσα βουλή, επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώνει δημόσια εκδήλωση–διαβούλευση, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική πολεοδόμηση, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα δάση.

Όπως είναι φυσικό προσκεκλημένοι θα είναι πολιτικές δυνάμεις-κόμματα και κοινωνικούς φορείς με στόχο βέβαια να σταλεί το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την εκλογή ΠτΔ. Η αρχική πρόθεση της Κουμουνδούρου ήταν το νέο μέτωπο, μετά από εκείνο της «μικρής» ΔΕΗ, να αφορά στο σχέδιο νόμο για τον αιγιαλό, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης να το πάρει πίσω ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί προς το νομοσχέδιο για τα δάση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

http://www.naftemporiki.gr

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s