Συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών σε σύσκεψη στο Μαξίμου

maximou660Τα προαπαιτούμενα του Ιουλίου και οι τρόποι ελάφρυνσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης και Παναγιώτης Ρήγας φέρονται να συμφώνησαν να δοθεί η ευκαιρία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο με έως και 100 επιπλέον δόσεις.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της απόλυσης των 6.500 δημοσίων υπαλλήλων, για το οποίο η Χαριλάου Τρίκούπη έχει θέσει ήδη ζήτημα του τρόπου επιλογής όσων απολυθούν, ενώ πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος επιθυμεί μείωση αυτού του αριθμού.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ φέρεται να θέτει ζήτημα αναφορικά με το ποσοστό 15% των δημοσίων υπαλλήλων που σύμφωνα με το νόμο Μητσοτάκη θα παίρνουν υποχρεωτικά κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση. Η Χαριλάου Τρικούπη διαφωνεί και πρόκειται,σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις προσεχείς ημέρες να πιέσει περισσότερο προκειμένου να αλλάξει η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Παράλληλα, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της πρώτης πενταετίας απολυμένων υπαλλήλων, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί διότι δεν είχαν ένσημα για το διάστημα αυτό και αφορά κυρίως τους σχολικούς φύλακες, στους οποίους αν αναγνωριστεί η πρώτη πενταετία τότε θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο συζητήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη είναι το σχέδιο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο αναμένεται να επεξεργαστούν τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 25 Αυγούστου, ενδεχομένως και μετά την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου την νέα περίοδο.

http://www.iefimerida.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s