Αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΗΕ για την επιδημία του AIDS -Μέχρι το 2030 ενδέχεται να τεθεί υπό έλεγχο -Μειώθηκαν τα κρούσματα HIV

hiv-aids-660Σε ιδιαίτερα αισιόδοξα συμπεράσματα οδηγούνται οι ειδικοί, καθώς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ η επιδημία του AIDS ενδέχεται να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το 2030.

Στη σχετική έκθεση αναφέρεται ότι τα ποσοστά κρουσμάτων HIV και οι θάνατοι λόγω AIDS είναι εμφανώς μειωμένα τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία της έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ για το AIDS δείχνουν ότι σήμερα, ο αριθμός των φορέων του ιού HIV ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια παγκοσμίως, αλλά το 54% αγνοεί ότι φέρει τον ιό.

Τα τελευταία τρία χρόνια οι θάνατοι που οφείλονται στο AIDS μειώθηκαν κατά ένα πέμπτο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, 1,5 εκατ. άνθρωποι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της συγκεκριμένης ασθένειας.

Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός κάνει έκκληση για συντονισμένη διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης της ασθένειας, καθώς «ο τρέχων ρυθμός διεξαγωγής ερευνών δεν μπορεί να βάλει τέλος στην επιδημία».

http://www.iefimerida.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s