Ούτε το Μουντιάλ θα φέρει κοντά Ποροσένκο – Πούτιν

poroshenkoputinΔεν θα πάει στη Βραζιλία για τον τελικό του Μουντιάλ ο πρόεδρος Ποροσένκο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο εκτιμά ότι είναι “αδύνατον” να παραστεί στον τελικό του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί απόψε στο Ρίο, “λόγω της κατάστασης που επικρατεί σήμερα” στη χώρα του, ανακοίνωσε ο ίδιος τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Ο Ποροσένκο απέκλεισε έτσι μια ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που θα βρίσκεται στη Βραζιλία για τον αγώνα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας προωθούνται τις τελευταίες ημέρες και πλησιάζουν τα προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, παρά τις εκκλήσεις από Ευρώπη και Ρωσία για κατάπαυση του πυρός. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές, που διαθέτουν βαρέα όπλα, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους.

“Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, όπως και άλλοι ηγέτες κρατών, έλαβε πρόσκληση από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ να παραστεί στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της προεδρίας.

“Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ουκρανία, ο αρχηγός του κράτους έκρινε ότι είναι αδύνατον να παραστεί στον τελικό του Μουντιάλ”, προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Αρχικά ο Ποροσένκο, όπως και ο Πούτιν, είχε αποδεχτεί την πρόσκληση της Βραζιλίας να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Αργεντινής από την εξέδρα των επισήμων στο στάδιο Μαρακανά.

Οι αρχές της Βραζιλίας αγνοούσαν αν οι δύο ηγέτες σχεδίαζαν κάποια κατ’ ιδίαν συνάντηση. Το πρόγραμμα πάντως όριζε ότι πριν από τον τελικό θα παρακάθονταν όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων –όπως για παράδειγμα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ– στο γεύμα που θα παραθέσει η Ρουσέφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://news247.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s