Κλιμάκωση στα ρώσο-ουκρανικά σύνορα: Πρώτος νεκρός εντός Ρωσίας από οβίδες των ναζί

tankΠληροφορίες ότι οι Ρώσοι σηκώνουν αεροπλάνα. Εάν αντιδράσει η «Αρκούδα» θα ονομαστεί «κακή, ιμπεριαλιστική δύναμη», επειδή θέλει να προστατεύσει τους πολίτες της;

O πρώτος νεκρός Ρώσος πολίτης εντός ρωσικού εδάφους από ουκρανική οβίδα είναι γεγονός. Σκοτώθηκε σε ένα μικρό ρωσικό χωριό από οβίδα που ερρίφθη από την Ουκρανία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, απειλώντας και πάλι με αντίποινα από τη Μόσχα σε βάρος του Κιέβου.

«Γύρω στις 9.20 μια οβίδα έπληξε το Ντονέτσκ (ρωσικό χωριό). Δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τίτοφ, ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Ροστόφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας, άλλος ένας ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού τραυματίστηκε.

Η Ρωσία θα απαντήσει «με συγκεκριμένες ενέργειες» αφού ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό αυτό, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν στο πρακτορείο RIA Novosti. Το γεγονός αυτό «υποδηλώνει ότι υπάρχει μια επικίνδυνη κλιμάκωση στα σύνορα», πρόσθεσε ο Καράσιν κάνοντας λόγο για «αυξημένο επίπεδο κινδύνου» για τους Ρώσους κατοίκους της μεθορίου.

Το χωριουδάκι Ντονέτσκ, συνονόματο με την ουκρανική πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, είναι μια μικρή κοινότητα πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την επαρχία του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες και οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου μάχονται για τον έλεγχο των μεθοριακών διαβάσεων.

H Mόσχα έχει ανακοινώσει ήδη ότι «διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα» που είναι απαραίτητα προκειμένου να υπερασπιστεί το έδαφός της μετά την επίθεση εναντίον Ρώσων συνοριοφυλάκων κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, την οποία αποδίδει σε Ουκρανούς.

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s