Μόνο στους κοσμοπολίτικους προορισμούς αύξηση τουρισμού – μείωση σε Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα

tzampatzidesΤζαμπατζήδες τουρίστες η πλειοψηφία στην Ελλάδα, μειωμένη έλευση Ρώσων λόγω «ανήκωμεν εις την Δύσιν»

Με εξαίρεση ορισμένων δημοφιλών τουριστικών προορισμών (Μύκονος, Σαντορίνη, γενικά Κυκλάδες, λιγότερο Ρόδο και Κέρκυρα) και την Αττική, σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας, όπως Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη, τα έσοδα από τον τουρισμό είναι ίδια με πέρσι ή και μειωμένα..

Το βασικό πρόβλημα προέρχεται από την μειωμένε έλευση από Ρωσία και τις πλούσιες περιοχές της Αν. Ουκρανίας, λόγω τις παγκοσμιοποιητικές εισβολής αλλά και της στάσης της Ελλάδας απέναντι στην συγκεκριμένη κατάσταση.

Στην Χαλκιδική «τραβάνε τα μαλλιά» τους ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες από την πρώτη μέχρι και 40% σε σχέση με πέρσι, της ροής των Ρώσων τουριστών. Στην Κρήτη και στην Ρόδο τα ίδια.

Στην Κρήτη, όπως σημειώνει και το τοπικό flashnews.gr χάθηκε ένα ποσοστό 30-40% των Ρώσων, αλλά ποσοστιαία σε κατά κεφαλή δαπάνη οι απώλειες είναι πολύ υψηλότερες και αγγίζουν συνολικά το 60% σε σχέση με πέρσι σε ότι αφορά τους Ρώσους τουρίστες.

Η ελληνική φιλοατλαντική πολιτική υποστήριξης των ναζί του κίεβο έναντι της Ρωσίας στις κρίσεις της Κριμαίας και της Ανατολικής Ουκρανίας δεν άρεσε προφανώς στην μεσαία και υψηλή οικονομικά τάξης της Ρωσίας.

Ακολούθησαν η ματαίωση της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην Μόσχα και η ακύρωση των εμφανίσεων της στις τουριστικές εκθέσεις αλλά και πολλά άλλα.

Έτσι αντί να έρθουν παχιές τσέπες στην Ελλάδα έρχονται τουρίστες τσαμπατζήδες ή καρμίρηδες από την Δύση , «διψασμένοι» για φθηνά δωμάτια και χωριάτικη σαλάτα.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr «Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η αγορά της Ρωσίας αποτελούσε στήριγμα του τοπικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια και η καθίζηση της συγκεκριμένης αγοράς έχει επηρεάσει την πορεία της εφετινής τουριστικής κίνησης».

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s