Και να θέλεις να δηλώσεις, δεν μπορείς. Παραμένει εκτός λειτουργίας το Taxisnet

taxisnetΔεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή του Φόρους Εισοδήματος, λόγω εργασιών συντήρησης στο Taxisnet. Πόσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις

Εκτός λειτουργίας παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι εφαρμογές Ε1,Ε,2,Ε3 του Taxisnet που αφορούν το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων οι συγκεκριμένες εφαρμογές επρόκειτο να παραμείνουν εκτός λειτουργίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί για λόγους συντήρησης. Ωστόσο, έως αυτήν την ώρα αυτές οι εφαρμογές του Taxisnet δεν έχουν επανέλθει.

Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενώ υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί ως 31 Ιουλίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παράτασης ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μειώθηκε περαιτέρω.

Την προηγούμενη Πέμπτη μία μέρα πριν την ανακοίνωση της παράτασης είχαν υποβληθεί 198.000 φορολογικές δηλώσεις, την Παρασκευή όταν ανακοινώθηκε η νέα προθεσμία υποβλήθηκαν 157.000 δηλώσεις, τη Δευτέρα 118.000, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000 και σήμερα ως αυτήν ώρα μόλις 44.000!

Συνολικά ως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.580.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,7- 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.

http://news247.gr

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s