Ασύλληπτη ομορφιά και τόλμη: Ανοίγει τον Οκτώβριο το Μουσείο της Louis Vuitton στο Παρίσι [εικόνες]

tumblr_n7sbo0p9rv1rf43pdo1_1280Αυτό τον Οκτώβρη το Παρίσι θα είναι ο πιο ποθητός προορισμός του κόσμου: Στις 27 του μήνα, μετά από χρόνια καθυστέρησης, ανοίγει τις πύλες του το εντυπωσιακό μουσείο του Ιδρύματος Louis Vuitton, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας σταρ Frank Gehry στο Jardin d’Acclimatation, στο δάσος της Βουλώνης!

Καλύπτει περισσότερα από 126.00 τετραγωνικά πόδια, έχει 11 αίθουσες τέχνης, αμφιθέατρο 350 θέσεων και ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο. Η ανακοίνωση για τη δημιουργία του μουσείου έγινε το 2006, αναμενόταν να ολοκληρωθεί το 2010 όμως χρειάστηκαν τέσσερα ακόμα χρόνια για να ολοκληρωθεί ο στόχος. Πέρα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, το ίδιο το μουσείο αποτελεί ένα έργο τέχνης και δεν είναι τυχαίο ότι τα θυρανοίξια συμπίπτουν με το μεγάλο αφιέρωμα – αναδρομική έκθεση που κάνει το Centre Pompidou στον αρχιτέκτονα Frank Gehry.

louis-vuitton-museum-luxefeed-1Το Μουσείο μοιάζει με πανιά σκάφους, έτσι καθώς αποτελείται από 12 σμιλευμένα γυάλινα πάνελ. Αλλοι πιστεύουν ότι μοιάζει με σύννεφα παγιδευμένα ανάμεσα στη γη και στον ουρανό. Στο μουσείο θα στεγαστεί η μόνιμη εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται αναθέσεις για νέα έργα και προσωρινές εγκαταστάσεις τέχνης από διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

franck-gehry---fondation-lvmh-vue1Βρίσκεται στην τοποθεσία Jardin d’Acclimatation στα βόρεια του δάσους της Βουλώνης, ενώ το γυάλινο περίβλημα θα επιτρέπει στους σκηνοθέτες να έχουν πανοραμική θεά στο ιστορικό πάρκο όπου ορκίστηκε αυτοκράτορας ο Ναπολέων ο Τρίτος το 1860.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s