επιστρέφοντας στον εαυτό μας

επιστρεφονταςΠολλές φορές στην ζωή μας δίνουμε μεγάλη σημαντικότητα σε ανθρώπους και καταστάσεις έξω από εμάς, περιμένοντας να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας.

Είμαστε διαρκώς στραμμένοι προς τα έξω περιμένοντας να δούμε ή να αντιληφτούμε πως θα λειτουργήσει ο άλλος για να αντιδράσουμε ανάλογα.

Αρνιόμαστε πεισματικά να παραιτηθούμε από τις προσδοκίες και τις αξιώσεις μας προς τους άλλους και χάνουμε έτσι κάθε επαφή με τον εαυτό μας και τα συναισθήματα του.

Χάνουμε ακόμη και κομμάτι της αυτό-αξίας μας δημιουργώντας δράμα γιατί φταίει πάντα ο άλλος για τα δυσάρεστα δικά μας συναισθήματα.

Τον κάνουμε κέντρο της ζωής μας και πέφτουμε θύματα χειραγώγησης ή χειραγωγούμε εμείς οι ίδιοι προκειμένου να επιτύχουμε το ιδεατό.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι κάνοντας τον άλλο κέντρο μας χάνουμε την δυναμική και την αυθεντικότητα μας.
Χάνουμε την δύναμη της επιλογής μας να αποφασίζουμε εμείς για εμάς κι όχι ο άλλος.

Η δύναμη του εαυτού και της ύπαρξης βρίσκεται στην επαφή με τα συναισθήματα μας.

Όταν παίρνουμε την προσοχή μας από έξω, αποκτούμε επαφή με το πώς νιώθουμε με την κατάσταση ή το πρόσωπο, έτσι αφαιρούμε την σημαντικότητα που του δίναμε μέχρι εχτές και την επιστρέφουμε πίσω στο εαυτό μας.

Όταν αποδεχόμαστε μια κατάσταση που θα επιθυμούσαμε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα και παραιτούμαστε από την προσπάθεια να την αλλάξουμε, σταματούμε αυτόματα να χάνουμε ενέργεια και επαναφορτιζόμαστε.

Η ταύτιση του νου μας με το παραμύθι που έπλασε, δίνει την προσοχή και την σημαντικότητα σε πρόσωπα και καταστάσεις που η δυναμική τους δεν μπορεί να σηκώσει ή να στηρίξει και το παραμύθι καταλήγει σε θρίλερ.

Αρνιόμαστε να δούμε την δυναμική μου μας δείχνει ένα πρόσωπο την στιγμή που αλληλεπιδρούμε μαζί του και προσκολλούμαστε στην δυναμική που θα θέλαμε να είχε.

Έτσι πολλές φορές γινόμαστε υπαίτιοι να παραπλανηθεί ακόμη και το ίδιο για την δυναμική του εαυτού του.
Είναι απαραίτητο να έχουμε καθαρή όραση της ενέργειας που εκπέμπει το άτομο που σχετιζόμαστε μαζί του κι όχι εστιάση στα λόγια που λέει.

Μπορεί να υποστηρίξει αυτά που λέει ή τα λέει για να λέει;

Ένα ετερόφωτο άτομο χάνει αμέσως την δυναμική που του δίνεται όσο και να το υποστηρίζουμε , χάνεται γιατί απλά δεν είναι η δική του δυναμική.

Ένα αυτόφωτο άτομο μπορεί να ενισχύσει για λίγο την δυναμική ενός ετερόφωτου ατόμου, αλλά αν ο άλλος δεν την καλλιεργήσει την χάνει και γυρνά στο ίδιο σημείο απ οπού ξεκίνησε.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι η δική μας δυναμική δεν μπορεί να μετακινήσει κανένα έκτος από εμάς τους ιδίους.

Ο κάθε ένας έχει τον δικό του τρόπο και χρόνο στην δική του εμπειρία.

Είναι η δική του επιλογή να παραμείνει εκεί όπου αυτός πιστεύει ότι είναι καλά με τον εαυτό του, όσο κι αν εμείς βλέπουμε σ αυτόν την υψηλότερη δυναμική του.

Όταν αποσύρουμε την σημαντικότητα που δίνουμε έξω, επιστρέφει πίσω σε εμάς.

Τότε βάση του νόμου της έλξεως, έρχονται κοντά μας άνθρωποι και καταστάσεις που είναι αντάξιοι της δυναμικής που βρισκόμαστε εμείς τώρα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s