Τώρα και σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

sttΜετά τις δηλώσεις Αβραμόπουλου για μεγάλο συνασπισμό, ο Στυλιανίδης ανοίγει νέο θέμα, προς μεγάλη ενόχληση του Μαξίμου.

Ο φόβος των νεοδημοκρατών για τη μετεκλογική στάση του ΠΑΣΟΚ και οι θεωρίες συνωμοσίας των σαμαρικών

Τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές έρχονται να κλονίσουν ακόμη περισσότερο τα νεύρα του Μαξίμου μετά τη συζήτηση περί μεγάλου συνασπισμού.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε παρέμβαση του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος εκτίμησε πως εάν παρ ελπίδα και ευχήν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική σκηνή μετά τις επόμενες εκλογές, τη λύση μπορεί να δώσει μία οικουμενική συνεργασία των κομμάτων.

Ο βουλευτής Ροδόπης χαρακτήρισε επίσης “χρυσή εφεδρεία” τον Κώστα Καραμανλή και δήλωσε πως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να αξιοποιηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή σε πιο ενεργό πόστο της πολιτικής. Και παρόλο που από την πλευρά του κ.Καραμανλή έχει ξεκαθαριστεί πως τέτοια σενάρια και ιδιαίτερα όσα τον στέλνουν στην Ηρώδου Αττικού δεν τον αφορούν, κάθε φορά που επανέρχεται το θέμα από καραμανλικούς με ευσεβείς πόθους, οι σαμαρικοί εμφορούνται από καχυποψία.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αντιμετώπιζαν με επιδεικτική αδιαφορία το νέο αυτό “κρούσμα”. Πίσω όμως από τη στάση αυτή κρύβεται ο φόβος για το ενδεχόμενο σε περίπτωση ήττας να κληθεί από στελέχη της Ν.Δ ο κ.Καραμανλής ως ο διασφαλιστής της ενότητας της παράταξης σε πιο δραστήριο ρόλο από αυτόν του πρώην προέδρου και βουλευτή.

Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως στηρίζει την κυβερνητική σταθερότητα και απέχει πεισματικά από εσωκομματικές διεργασίες, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπονομευτικές.

Καθοριστικός παράγων όμως που τροφοδοτεί συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ν.Δ σε μία κυβέρνηση στην οποία σε περίπτωση ήττας τον πρώτο λόγο δεν θα έχει εκείνη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το άγχος των νεοδημοκρατών για το ορατό ενδεχόμενο μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ να σπεύσει σε συνεργασία με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και η γαλάζια παράταξη να μείνει θεατής των εξελίξεων, έχοντας δώσει πρώτα κάθε στήριξη στο σημερινό κυβερνητικό εταίρο.

Στο Μαξίμου εκνευρίζονται θεωρώντας βασίμως τέτοιες κουβέντες ομολογία ήττας, αλλά και γιατί συνδέονται με σενάρια για την επόμενη ημέρα τα οποία δεν αρέσουν καθόλου στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Της Βίκυς Σαμαρά

http://news247.gr

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s