Σόιμπλε: Απολύτως απαράδεκτη μία έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

schauble1906Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα ήταν απολύτως απαράδεκτη, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τι υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Κάμερον

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, “θα ήταν απολύτως απαράδεκτο το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Ιστορικά, πολιτικά, δημοκρατικά, πολιτιστικά, η Βρετανία είναι απολύτως απαραίτητη για την Ευρώπη”, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους Financial Times. “Διαθέτουμε σαφώς επί πολλών οικονομικών και ρυθμιστικών θεμάτων ευρεία συναίνεση”.

Το ενδεχόμενο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενισχυθεί μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να εμποδίσει τον διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές.

Κάμερον: Μπορούμε να συνεργαστούμε με τον Γιούνκερ

Ωστόσο, με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Daily Telegraph, ο Ντέιβιντ Κάμερον υιοθετεί περισσότερο συμφιλιωτικό τόνο.

“Η ήττα για τον Γιουνκέρ δεν αποτελεί μοιραίο πλήγμα. Η Βρετανία θα πρωταγωνιστήσει στην αλλαγή στην Ευρώπη”, είναι ο υπότιτλος του άρθρου στο οποίο ο βρετανός πρωθυπουργός γράφει: “Τώρα θα συνεργαστούμε μαζί του…Εάν…μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν κατευθυνόμαστε, με διαφορετικές ταχύτητες, προς το ίδιο σημείο -όπως ορισμένοι έχουν θεωρήσει μέχρι σήμερα- τότε μπορούμε να συνεργαστούμε”.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κριτική για τη στρατηγική που ακολούθησε και η οποία οδήγησε στο αποτέλεσμα 26-2 υπέρ της υποψηφιότητας Γιουνκέρ, ο βρετανός πρωθυπουργός γράφει ότι η Βρετανία δεν στερείται συμμάχων στην Ευρώπη και ότι η τακτική του ήταν η σωστή.

Ωστόσο προσθέτει ότι η υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θα δυσχεράνει την επιδίωξη της Βρετανίας για την αναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες στην Mail on Sunday δείχνει ότι το 47% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι του 39% που θα στήριζε την παραμονή της.

http://news247.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s