Κομμένο το αλισβερίσι

kommeno-to-alisverisi-thΡηματική διακοίνωση θα εκδώσει το ΥΠΕΞ προς πρεσβείες για επαφές με κατεχόμενα
Λευκωσία: Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση ρηματικής διακοίνωσης, με την οποία θα προειδοποιεί ξένους πρέσβεις να σταματήσουν τις επαφές με το κατοχικό καθεστώς. Παράλληλα, φαίνεται ότι προτίθεται να λάβει μέτρα εναντίον όσων συνεχίσουν εφεξής να πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους της αποσχιστικής οντότητας. Μεταξύ άλλων, πρόθεση είναι να υποβαθμίζεται το επίπεδο των επαφών που θα έχουν οι διπλωμάτες με εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οριστικές αποφάσεις αναμένεται ότι θα ληφθούν κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν αύριο Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη. Αφορμή για τις κινήσεις αυτές της Λευκωσίας αποτελούν δυο γεύματα, που οργάνωσε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, με πρέσβεις ξένων χωρών, στις 13 και στις 24 Ιουνίου, για «να τους ενημερώσει για τις τουρκοκυπριακές θέσεις στις συνομιλίες».
Η ενέργεια αυτή του αξιωματούχου του κατοχικού καθεστώτος σήμανε συναγερμό στην κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία αξιολογώντας και άλλες κινήσεις της τουρκικής πλευράς, προχωρεί σε αποφάσεις αποτροπής.

Η κυπριακή Κυβέρνηση, στη ρηματική διακοίνωση που θα εκδώσει αναμένεται ότι θα καλεί τους διαπιστευμένους στη Δημοκρατία πρέσβεις να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν τους νόμους της, αλλά και αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Από κυβερνητικής πλευράς τονίζεται συναφώς πως ένα είναι να γίνονται επαφές με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας και διαφορετικό με αξιωματούχους του ψευδοκράτους. Σημειώνεται ότι ρηματικές διακοινώσεις είχαν εκδοθεί και στο παρελθόν, πλην όμως στη συνέχεια, όπως γίνεται συνήθως, ατόνησαν.
Ανεξαρτήτως των προθέσεων των ξένων πρεσβευτών, είναι προφανές ότι στόχος του κατοχικού καθεστώτος μέσα από τις επαφές αυτές είναι η πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s