Αποκάλυψη: Πως οι Ναζί βοήθησαν γερμανικούς κολοσσούς με την εκμετάλλευση αιχμαλώτων

Ο Χίτλερ εργαζόταν για το γερμανικό κεφάλαιο (έλαα…δεν το πιστεύω…)

slaves1Νέες αποκαλύψεις για την ενίσχυση, που προσέφεραν οι Ναζί σε γερμανικούς Κολοσσούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσω της δωρεάν εργασίας, στην οποία εξαναγκάστηκαν οι αιχμάλωτοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με τον πίνακα, που δημοσίευσε η εβδομαδιαία εφημερίδα Wirtschaftswoche, κορυφαίες γερμανικές εταιρείες  όπως η Bosch, η Mercedes, η Deutsche Bank, η VW και πολλές άλλες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 300. 000 αιχμαλώτους σε συμφωνία με το χιτλερικό καθεστώς.

Ο πίνακας αυτός έρχεται σε συνέχεια των αποκαλύψεων ότι, η  Audi, η οποία ήταν γνωστή ως Auto Union κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου εκμεταλλεύθηκε τη δωρεάν εργασία τουλάχιστον 20.000 κρατούμενων στα εργοστάσιά της.

Το 2011, η δυναστεία πίσω από τα πολυτελή αυτοκίνητα BMW παραδέχθηκε, μετά από δεκαετίες σιωπής τη χρήση  εργασίας τουλάχιστον 50.000 αιχμαλώτων και την επιχειρηματική της δραστηριότητα με τα υψηλότερα κλιμάκια του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλλά η BMW δεν ήταν η μόνη γερμανική εταιρεία  που επωφελήθηκε από την ξαφνική εισροή της εργασίας «σκλάβων».

Η Daimler παραδέχθηκε ήδη από το 1986 ότι είχε 40.000 εργάτες  κάτω από άθλιες συνθήκες κατά τη διάρκεια του πολέμου που  επέτρεπαν στην εταιρεία  να αποκομίσει τεράστια κέρδη.

mersedes

Η  Bosch χρησιμοποιούσε 20.000 «σκλάβους», ενώ η χαλυβουργία ThyssenKrupp μετρούσε έναν εντυπωσιακό αριθμό 75.000 εργατών, όπως γράφει η Daily Mail.

H VolksWagen, απασχολούσε 12.000 αιχμαλώτους σε τρομερά άθλιες συνθήκες στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ.

audi

Η χημική και φαρμακευτική εταιρεία BASF, Bayer και Hoechst απασχολούσε 80.000 «σκλάβους».

xilter

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, δεν απασχολούσε αιχμαλώτους αλλά έγινε εξαιρετικά πλούσια με το Ναζισμό. Η τράπεζα απέλυσε όλους τους Εβραίους  διευθυντές, όταν οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία και από το 1938 και μετά έγινε η πλουσιότερη στη Γερμανία με τη συμμετοχή της στην απαλλοτρίωση όλων των εβραϊκών επιχειρήσεων.

πηγή:http://www.matrix24.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s