Απίστευτο: 4 στους 10 αδυνατούν να αποπληρώσουν και τη ρύθμιση οφειλών

peraiosiΑποκαλυπτικά στοιχεία του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ εστάλησαν στον υπουργό Εργασίας. Σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκονται τα δύο ταμεία και τι προγραμματίζεται να γίνει

“Εκτός” ρύθμισης χρεών “βγαίνουν”, λόγω αδυναμίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων που αναλογούν, οι 4 στους 10 οφειλέτες στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.

Τη δυσκολία ανταπόκρισης ακόμη και του περιορισμένου ποσοστού (10% – 12%) των οφειλετών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών – τόσο της “νέας αρχής” όσο και της “πάγιας” – αποκαλύπτουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

“Εκτός ρύθμισης” έχουν βρεθεί από την έναρξη ισχύος των σχετικών “διευκολύνσεων”, το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των δύο Ταμείων να προεξοφλούν ότι δεν θα κατορθώσουν να εισπράξουν τα έσοδα που είχαν υπολογίσει.

“Τα δεδομένα που έχουμε μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των ρυθμίσεων, επιβάλλουν την επανεξέταση του όλου πλαισίου” υπογραμμίζει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κ. Παπαθανασίου. Ενα νέο ευνοϊκότερο διακανονισμό προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε οφειλέτες να καταβάλουν μικρότερες δόσεις, έχουν ζητήσει τόσο ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος όσο και η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου υπό το βάρος και των ταμειακών ελλειμμάτων.

http://news247.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s