Δωρεάν μαθήματα πολιτισμού: Η εθνική τους ηττήθηκε αλλά οι Ιάπωνες μάζεψαν τα σκουπίδια τους

japan5Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης αρκετοί Ιάπωνες παρέμειναν στις εξέδρες, όχι για να… βγάλουν φωτογραφίες, αλλά για να μαζέψουν τα σκουπίδια που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει (Pics)

Ποιος πολιτισμός μωρέ; Όταν εμείς στην Ελλάδα αρχίσαμε να πετάμε μπουκάλια μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουμε ευκολότερη τη περισυλλογή τους μετά τον αγώνα, αυτοί ήταν ακόμα στα δέντρα και έτρωγαν μπανάνες.

Οκ, ας αστειευτούμε και λίγο μιας και κανονικά θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και απλά να παίρνουμε δωρεάν μαθήματα από τους φιλάθλους της εθνικής Ιαπωνίας που ταξίδεψαν μέχρι τη Βραζιλία για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται.

Η Ιαπωνία αν και προηγήθηκε στον πρώτο της αγώνα για τη διοργάνωση με την Ακτή Ελεφαντοστού, στο τέλος δεν πήρε τίποτα, αφού ηττήθηκε με 2-1.

Παρά την ήττα και την απογοήτευση, αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης αρκετοί Ιάπωνες παρέμειναν στις εξέδρες, όχι για να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή ή να γκρινιάξουν στους παίκτες της ομάδας τους που προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά για να μαζέψουν τα σκουπίδια που οι ίδιοι άφησαν.

Οι υπεύθυνοι της αρένας “Περναμπούκο” έμειναν με το στόμα ανοιχτό μιας και δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, ενώ η υποδειγματική ενέργεια των Ιαπώνων σχολιάστηκε θετικά από τον διεθνή Τύπο.

Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε όλες τις βραζιλιάνικες αθλητικές ιστοσελίδες, οι οποίες με την σειρά τους εκθείαζαν τον πολιτισμό και την συμπεριφορά των Ιαπώνων.

Ιδού και τα τεκμήρια:

japan3

japan2

http://news247.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s