Καζάνι που βράζει ξανά η Ουκρανία: Νέες σφοδρές συγκρούσεις

rprkΕξοργισμένη η Μόσχα μετά από την επίθεση στην πρεσβεία της στο Κίεβο το Σάββατο από κουκουλοφόρους…

Νέες σφοδρές συγκρούσεις στην Ουκρανία μετά την κατάρριψη του ουκρανικού μεταγωγικού IL-76 και τον θάνατο των 49 Ουκρανών και Αμερικανών μισθοφόρων και ενός υποστρατηγικού βομβαρδιστικού Su-24.

Οι δυνάμεις του Κίεβο βομβάρδισαν θέσεις και εγκαταστάσεις των δυνάμεων αυτοάμυνας στο Κράματορσκ με αποτέλεσμα τον θάνατο 50 μελών των δυνάμεων αυτοάμυνας, οι οποίες υποστηρίζονται από την Ρωσία, τον τραυματισμό άλλων 150 και την καταστροφή μιας αποθήκης πυρομαχικών!

Στο Κίεβο 300 «Ουκρανοί» με μάσκες και πανό επιτέθηκαν στην ρωσική πρεσβεία και προκάλεσαν υλικές ζημιές και κατέβασαν την ρωσική σημαία.

Εξοργισμένη η Μόσχα καταλόγισε αδράνεια στις ουκρανικές αρχές, κατηγορώντας την Ουκρανία για κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεών της.

«Η Ρωσία είναι άκρως αγανακτισμένη από τις προκλητικές ενέργειες και τη βεβήλωση της ρωσικής σημαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Η.Π.Α. καταδίκασαν (δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο επίσημα) την επίθεση στην πρεσβεία της Ρωσίας, καλώντας τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τη Σύμβαση της Βιέννης, βάσει της οποίας είναι υποχρεωμένες να εγγυώνται την ασφάλεια των κτηρίων των διπλωματικών αποστολών.

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s