Αντί για το λαό, σώζουν το τομάρι τους

 ΑΡΘΡΟ  Της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

ζκ«Κάποιοι βαφτίζουν δημόσιο συμφέρον την εξωθεσμική λειτουργία, τη συναλλαγή, την αμνήστευση «ημετέρων», εαυτών και αλλήλων.

Κάποιοι πασχίζουν απεγνωσμένα να ταυτίσουν «τη χώρα» με τον έκπτωτο εαυτό τους και προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους, παριστάνοντας ότι σώζουν το λαό.

Κάποιοι ευημερούν λάθρα όταν η χώρα χειμάζεται και απολαμβάνουν sushi στο αναπαυτικό τους γραφείο, ως άλλες Μαρίες Αντουανέτες, την ώρα που στα σκαλιά του υπουργείου τους ξεροσταλιάζουν και ξυλοκοπούνται… ανελέητα από τα ΜΑΤ οι απολυμένες καθαρίστριες.

Εδώ και δύο χρόνια, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει υπεύθυνα, συστηματικά και μεθοδικά τις ντροπιαστικές ρυθμίσεις, τις ντροπολογίες, που εισάγονται νύχτα, από το παράθυρο, προς εξασφάλιση ατιμωρησίας κυβερνητικών προσώπων και κομματικών, επιχειρηματικών, μιντιακών, εργολαβικών, τραπεζικών και κρατικών συμφερόντων και παραγόντων που εμπλέκονται στο μεγάλο έγκλημα της απομύζησης των δημοσίων περιουσιακών στοιχείων, του δημοσίου χρήματος, του δημοσίου πλούτου μέχρι τη χρεοκοπία -και πέραν αυτής.

 

«Βουλή – πλυντήριο»

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε υποσχεθεί στους πολίτες, εξέδωσε πριν ένα μήνα τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής», με όλες τις ονειδιστικές διατάξεις κοινοβουλευτικού ξεπλύματος, με τη σφραγίδα της κυβέρνησης Σαμαρά και την ευγενική συνεισφορά του κ. Αθανασίου. Μιλήσαμε ευθέως για τη μετατροπή του Κοινοβουλίου σε πλυντήριο σκανδάλων.

Σήμερα, στον εκφυλισμό της εκτελεστικής λειτουργίας, που υπονομεύει την ποινική αξίωση της πολιτείας σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, την ίδια ώρα που αξιώνει να ποδοπατά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, αναφέρονται μετ’ επιτάσεως και με θεσμική αγωνία 3 ενώσεις δικαστικών λειτουργών: η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών και η Ενωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι φωνές αφύπνισης προς τις συνειδήσεις όλων των δημοκρατικών δικαστικών λειτουργών με θεσμικό ανεξάρτητο φρόνημα αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι όσοι λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι.

πηγή: enet
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s