Αυτό είναι το πρώτο ρομπότ με συναισθήματα: Ο Pepper ήρθε και θα σας κάνει να τον λατρέψετε – Βίντεο

pepper-660Αισθάνεστε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει; Τότε ο Pepper είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, αφού πρόκειται για το πρώτο ρομπότ στον κόσμο με την ικανότητα να διαβάζει συναισθήματα.

Το ανθρωποειδές ρομπότ – που μοιάζει λίγο σαν ένα συρρικνωμένο ανθρωπάκι της Michelin – παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Τόκιο από την SoftBank, ένα ιαπωνικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών και την γαλλική εταιρεία ρομποτικής Aldebaran.

Με ύψος μόλις 1.20 με έναν υπολογιστή tablet τοποθετημένο στο στήθος του, παιδική φωνή, ανθρώπινα χέρια και σώμα που θυμίζει γοργόνα, ήρθε να γίνει ο καλύτερος σας φίλος.

Επικοινωνεί σε 17 γλώσσες και είναι σε θέση να μιλάει για τα πάντα, από τις καιρικές συνθήκες, μέχρι πιο εξελιγμένα θέματα όπως οι τελευταίες διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ωστόσο, η μεγάλη διαφοροποίηση είναι το γεγονός ότι ο Pepper είναι πλήρως διαδραστικός, και κάνει επαφή με τα μάτια, όταν συναντά ανθρώπους.

Ο Pepper είναι «το πρώτο ρομπότ που διαβάζει τα ανθρώπινα συναισθήματα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Softbank Μασαγιόσι Σον, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, την Πέμπτη.

«Ρομπότ όπως ο Pepper προσθέτουν μια νέα διάσταση στην καθημερινότητα μας. Θα μας αλλάξει τη ζωή, όπως έκαναν το PC, το Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα χρόνια πριν»

Πώς όμως ο Pepper διαβάζει τη διάθεση μας; Χρησιμοποιώντας λειτουργίες αναγνώρισης συναισθημάτων, μπορεί να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους κάνοντας αστεία, χορεύοντας, ή ακόμη και ραπάροντας στα ιαπωνικά.

Ο Pepper μπορεί να αναλύσει τις εκφράσεις του προσώπου, τους ήχους και τις χειρονομίες και στη συνέχεια να αντιδράσει αυτόνομα μέσω αλγορίθμων.

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα στοργικό ρομπότ που μπορεί να καταλάβουν τα συναισθήματα των ανθρώπων και να αναλαμβάνει αυτόνομα δράση» εξηγεί ο Σόν.

Το θαυματουργό αυτό ρομπότ θα βγει στην αγορά της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο του 2015 και το κόστος του υπολογίζεται περίπου στα 2.000 δολάρια.

http://www.iefimerida.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s