Κουβέλης: Ενιωσα βαριά στους ώμους την ευθύνη της ήττας -Αιχμές για στελέχη της ΔΗΜΑΡ

2109740Αν και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποφευχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, ένιωσε βαριά στους ώμους του τις ευθύνες της εκλογικής ήττας της ΔΗΜΑΡ.

Με αυτά τα λόγια του Φώτη Κουβέλη, που άφησε αιχμές για στελέχη, ξεκίνησαν οι διαδικασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Εκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να μη βρεθούμε σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα που βιώνει ο κόσμος της ΔΗΜΑΡ. Προσωπικά, από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών ένιωσα βαριά στους ώμους μου τις ευθύνες της ήττας», είπε ο κ. Κουβέλης στην εισηγητική ομιλία του, με την ΚΕ να καλείται να αποφασίσει αυτό το διήμερο το αν θα αποδεχθεί την παραίτηση του προέδρου του κόμματος.

«Να αναρωτηθεί ο καθένας μας αν έκανε ό,τι περνούσε απο το χέρι του, αν ήμασταν σε αυτό το χώρο ενωμένοι, αν ήμασταν αλληλέγγυοι. Φανήκαμε φιλόξενοι σε πρόσωπα με άλλη πολιτική καταγωγή που ήθελαν να δώσουν μαζί μας την εκλογική μάχη;», είπε και έθεσε εκ νέου την παραίτησή του στη διάθεση τηε ΚΕ.

Οπως είπε ο ίδιος, δεν υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ των εκλογών όχι «γιατί κιότεψα ή για να μεταθέσω σε άλλους το εκλογικό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκα στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και την υπέβαλα δύο μέρες μετά».

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης. «Εξωγενή κέντρα υποδείκνυαν το δρομολόγιο που κατά τη γνώμη τους θέλαμε να ακολουθήσουν» υποστήριξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s