Πυροβολισμοί στην κατάληψη του Βοξ στα Εξάρχεια: Η μαφία των εμπόρων ναρκωτικών δεν μας τρομοκρατεί

voxΣύμφωνα με καταγγελία της κατάληψης του Κ*ΒΟΞ στα Εξάρχεια, τα ξημερώματα της Τρίτης έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον του κτιρίου.

Σύμφωνα με το Βοξ, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα, άγνωστοι πυροβόλησαν με τουλάχιστον 5 σφαίρες την πρόσοψη της κατάληψης του κτηρίου. Η αστυνομία από την πλευρά της δηλώνει άγνοια για το περιστατικό ενώ οι κάλυκες περισυνελέγησαν από τους ανθρώπους της κατάληψης όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Βοξ:

“Ξημερώματα Τρίτης περίπου στις 2.30, άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 5 φορές την κεντρική είσοδο του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Κ*Βοξ. Δύο εκ των σφαιρών διαπέρασαν το εξωτερικό ρολό και θρυμμάτισαν την κεντρική γυάλινη είσοδο. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος σύντροφος εντός της κατάληψης.

Το τελευταίο διάστημα το Κ*Βοξ μαζί με κατοίκους, συλλογικότητες και αγωνιστές της περιοχής, παίρνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για δράσεις ενάντια στις μαφίες και το εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια το οποίο πραγματοποιείται με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας. Την Τετάρτη 28/5 πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση με αντικείμενο κουβέντας τα παραπάνω με συμμετοχή κατοίκων, εργαζομένων και συλλογικοτήτων των Εξαρχείων. Πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία λαϊκής συνέλευσης στα Εξάρχεια και για συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 5 Ιούνη ως αρχή ενός κύκλου δράσεων ενάντια στις μαφίες και τους κρατικούς προστάτες τους.

Θεωρούμε ότι οι πυροβολισμοί εναντίον του Κ*Βοξ δύο μέρες πριν τη συγκέντρωση και πορεία είναι μια απελπισμένη προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος και της τοπικής κοινωνίας από τους ναρκέμπορους, που σε συνεργασία με την αστυνομία, θέλουν να γκετοποιήσουν την περιοχή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάλυκες από την επίθεση που δεχτήκαμε περισυνελέγησαν από εμάς 12 ώρες μετά το συμβάν. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις ένοπλων συμπλοκών μεταξύ μαφιόζων στην περιοχή όπου τους κάλυκες τους μάζευαν κάτοικοι, αφού η αστυνομία ούσα συνεργαζόμενη με τα κυκλώματα επιδεικνύει προκλητική αδράνεια.

Το Κ*Βοξ από την πρώτη μέρα υπάρξής του έχει εναντιωθεί στη συστράτευση αστυνομίας μαφίας στα Εξάρχεια και στη γκετοποίηση της περιοχής. Πολλές φορές σύντροφοι του Κ*Βοξ έχουν στοχοποιηθεί για τη δράση τους και από την αστυνομία και από τις μαφίες, όπως και από μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός άλλωστε όπου τρεις σύντροφοι του Κ*Βοξ κλητεύθηκαν ως ύποπτοι στη ΓΑΔΑ με μοναδικό στοιχείο “ανώνυμο τηλεφώνημα” το οποίο τους συνέδεε με μια παρέμβαση αναρχικών στα Εξάρχεια ενάντια στη διακίνηση.

Αφού δεν κατάφεραν να μας τρομοκρατήσουν με την εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο (Απρίλης ’12), με τις εισβολές στα σπίτια μας (Γενάρης ’14), τις κλητεύσεις (Απρίλης ’14) και τις διαρκείς απειλές εναντίον μας, επιστρατεύονται οι σφαίρες θρασύδειλων κουμπουροφόρων.

Το κίνημα δεν τρομοκρατείται με τίποτα από τα παραπάνω.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης στη συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 18.00

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Κ*ΒΟΞ”

http://news247.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s