2.8 εκάτ. ευρώ για τη μία και μοναδική Jaguar BlackJag Concept (!)

2004-Jaguar-BlackJag-ConceptΜπορεί το ποσό να μοιάζει εξωφρενικό, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Jaguar BlackJag Concept «χτίσθηκε» το 2004 θέλοντας να ενσαρκώσει τα όνειρα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το απόλυτο κουπέ. Δεν έφτασε όμως ποτέ στη μαζική παραγωγή.

Υπό την κυριότητα της Ford , η Jaguar κατασκεύασε ένα – δύο απαίσια νοσταλγικά σεντάν – όπως το S -Type που είχε σαν βάση το Mondeo-  καθώς μερικά αξιόλογα concept cars. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει και το 2004 Jaguar BlackJag Concept by fuore Design που παρουσιάσθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2004.

2004-Jaguar-BlackJag-Concept1Ποιά είναι όμως η  ιστορία πίσω από το BlackJag ; Λοιπόν , αυτή η σχεδιαστική μελέτη είχε ως στόχο να εναρμονίσει το πνεύμα της Formula 1 σε ένα βρετανικής κατασκευής αυτοκίνητο.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με Fuore Design International, το συναρπαστικό μοντέλο αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες παρουσίες στην 74η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2004.

2004-Jaguar-BlackJag-Concept2Το supercar διαθέτει έναν κινητήρα 7.0 λίτρων V10 DOHC τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Το μοτέρ αποδίδει 640 ίππους και το BlackJag είναι θεωρητικά σε θέση να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερολέπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 338 χλμ/ώρα  .

Το μοναδικό supercar πωλείται έναντι 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι.

2004-Jaguar-BlackJag-Concept3

http://news247.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s